İzlanda, evlenen göçmenlere aylık 5000 dolar ödeyecek!

DÜNYADAN 17 Şubat 2017 13:16
Videoyu Aç İzlanda, evlenen göçmenlere aylık 5000 dolar ödeyecek!
A
a

Yetersiz erkek nüfusu nedeniyle zor günler yaşayan İzlanda, sorunun çözümü için ülkede yaşayan göçmenlere, İzlandalı kadınlarla evlenmeleri durumunda aylık 5000 dolar ödeyecek!

"Dünyanın en yaşanılası, refah düzeyi en yüksek ülkelerinden biri olan İzlanda, yetersiz erkek nüfusu nedeniyle zor günler yaşıyor. 
Güzellikleriyle dillere destan olan İzlandalı kadınlar, ülkede erkek nüfusunun yetersiz olması nedeniyle evlenecek erkek bulamıyorlar. 
İzlanda hükumeti ise çözüm için ülkede yaşayan erkek göçmenlere göz dikmiş durumda. 

Dünya genelinde en çok paylaşılan haberlerden biri haline gelen bu haber sonrasında, İzlandalı kadınların Facebook hesapları dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan erkeklerin akınına uğramış durumda. Güzel, çirkin ayrımı gözetmeksizin gördükleri her İzlandalı kadına doğrudan evlilik teklifinde bulunan erkekler, birçok İzlandalı kadının sosyal medya hesaplarını kapatmasına neden olmuş durumda. 

Gerçekte "uydurma" olan bu haberin çok fazla ciddiye alınması ve başvuruların çok fazla olması nedeniyle hükumet yetkilileri bile bu konuda ciddi ciddi açıklama yapmak zorunda kalmışlar. Haberin gerçek olmadığını dile getiren yetkililer, yine de içinde bir umut kırıntısı kalan göçmen veya göçmen adayı erkeklerin işin ciddiyetini anlaması için, haberde belirtilenin aksine İzlanda'da erkek nüfusunun kadın nüfusuna göre daha fazla olduğu bilgisini de grafiklerle paylaşmışlar. 

En çok başvurunun yapıldığı ülkelerden biri olan Mısır'da, başvuruların ve yöneltilen soruların yoğunluğuna daha fazla dayanamayan Danimarka'nın Mısır Büyükelçiliği, Facebook üzerinden açıklama yapmak zorunda kalmış. 
Haber ülkemize de yavaştan gelmeye başladı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi