ABD: İncirlik’in kapatılması felaket olur

DÜNYADAN 5 Ocak 2017 15:15
Videoyu Aç ABD: İncirlik’in kapatılması felaket olur
A
a

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcülüğünü yapan albay John Dorrian, Türkiye'nin İncirlik'teki ABD üssünü kapatmasının IŞİD'le mücadele açısından felaket olacağını söyledi.

IŞİD’e karşı iki yılı aşkın süredir ABD öncülüğünde sürdürülen askeri mücadele kapsamındaki “Doğal Kararlılık Operasyonu”nun Sözcüsü olan Albay John Dorrian, İncirlik Üssü hakkındaki tartışmalara ilişkin olarak, “Tüm dünya orada idare edilen operasyonlar sayesinde daha güvenli hale geldi” diye konuştu.

Bağdat’tan video konferans yoluyla Pentagon muhabirlerine brifing veren Dorrian, daha önce yaptığı açıklamanın aksine, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Türkiye’nin El Bab ve çevresinde yürüttüğü operasyonlara desteğinin süreceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın ABD’nin El Bab’taki Türk askeri unsurlarına destek vermediğini söyleyerek, “Bu tabii Türkiye içerisinde de İncirlik’in de sorgulanmasına sebep oluyor” dediğinin hatırlatılması üzerine Dorrian, Türkiye’nin İncirlik’teki ABD üssünü kapatmasının ya da ABD’nin buradan yaptığı hava operasyonlarını sınırlandırmasının IŞİD’le mücadele açısından felaket olacağını söyledi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi