Güroymak’ta Telgrafhane 1919 oyunu sahnelendi

GÜNCEL 28 Mart 2018 17:34
Videoyu Aç Güroymak’ta Telgrafhane 1919 oyunu sahnelendi
A
a

Güroymak ilçesinde Kut'ül Amare'yi konu alan Telgrafhane 1916 adlı oyun sahnelendi.

Güroymak Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen ve Demet Sönmez ile M. Akif Yıldız'ın yazdığı, Toygun Ateş'in yönettiği, Telgrafhane 1916 oyunu, Güroymak YBO konferans salonunda sahnelendi. Demet Sönmez ile M. Akif Yıldız'ın yazdığı, Toygun Ateş'in Öğrencilerin büyük beğenisini toplayan oyun, zaman zaman duygulu anlar yaşattı.

Telgrafhane 1916 oyunu, toplamda 3 seansta 750 öğrenci oyunu izledi.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Kut'ül Amare Zaferi'nin Türk tarihinin unutturulmuş şanlı zaferlerinden biri olduğunu söyledi. Gelecek neslin, Çanakkale Zaferi'nden sonra Osmanlı Devleti'nin kazandığı Kut'ül Amare'yi çok iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Alibeoğlu, Güroymak Belediyesi tarafından ilçemize getirdiği tiyatro ekibi, adeta bizleri eski savaş günlerine götürdü. Osmanlı Devleti'nin bundan tam 101 yıl önce İngiliz Devleti ve müttefiklerine karşı kazandığı bu muazzam zaferi yeni nesil bilmeli, tüm olumsuz koşullara rağmen mucizeler oluşturan şanlı ecdadımızı mutlaka tanımalıdır. Bu zaferi unutmamak ve unutturmamak adına düzenlediğimiz etkinlik, kahraman ecdadımızın minnetle yad edilmesine, onların anılmasına vesile oldu. Ecdadımız ile ne kadar gurur duysak azdır. Birlik ve kardeşliği bozmak için her türlü fitne ve fesadın kol gezdiği bir dönemde millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy bu sözlerle çok şey anlatır. Artık ey milleti merhume, sabah oldu uyan ! Sana az geldi ezanlar, diye ötsün mü bu çan? Ne Kürtlük, ne de Türklük kalacak aç gözünü ! Dinle Peygamber-i Zişanın İlahi sözünü. Tiyatro oyunu büyük bir keyifle izledik. Bizleri çok eski tarihe götürdü ekibinize teşekkür ederim dedi.
Programı İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün, Okul Müdürleri ve Öğrenciler izledi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi