Bileti kitaplar olan bir kısa film gösterimi

GÜNCEL 17 Haziran 2019 15:45
Videoyu Aç Bileti kitaplar olan bir kısa film gösterimi
A
a

Güroymak Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili Edebiyat Öğretmeni Emrah Güntaç Havin adlı kısa filmi çekti. Kısa filmi izlemek isteyenlere ise bilet ücreti yerine kitap getirmeleri istendi.

                Güroymak'ta Havin adlı kısa film gösterimi yapılac…
2014 yılından bu yana Türk Dili Edebiyat Öğretmeni olarak görev yapan Emrah Güntaç daha önce de gerçekte yaşanmış bir kısa film çekmişti.

Kısa film hakkında bilgi veren Emrah Güntaç, geçen yıl madde bağımlılığına dikkat çekmek için Çığlık isimli bir kısa film çektik filmle uluslararası festivallerde finalist olduk. Bu yıl ise dezavantajlı bireylerin hayatlarına dikkat çekmek için Havin adlı kısa bir film 10 kişilik ekip ile Güroymak ilçesine bağlı Kaleli Köyünde ve Kaleli İlkokulunda çekildi. Filmimizde küçük ve engelli bir kızın normal hayattaki psikolojisini dile getirmeye çalıştık.Dezavantajlı bir bireyi mutlu etmenin gönül dünyasına girmesinin çok küçük bir davranışla da olabileceğini göstermeye çalıştık.

Filmimizi ödüller için 3 yıl boyunca ulusal ve uluslararası yarışmalara göndereceğiz. Film ilk gösterimi 19.06.2019 tarihinde Saat 17:00 de Güroymak Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda olacağını söyleyen Güntaç, girişlerde biletler yerine kitap olarak kabul edilecektir ve toplanacak kitaplar ise kütüphanesi olmayan okullara dağıtılacaktır. 

Filmin Görüntü Yönetmenliğini yapan Murat Haksever ise filmin çekiminde desteklerini esirgemeyen Güroymak Kaymakamı Sayın Ufuk Özen Alibeyoğlu’na ve Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve  Güroymak Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesine  çok teşekkürlerimizi sunarız dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi