Güroymak'ta Selahaddin Eyyubi kulesinin açılışı yapıldı

GÜNCEL 26 Ocak 2018 17:32
Videoyu Aç Güroymak'ta Selahaddin Eyyubi kulesinin açılışı yapıldı
A
a

Güroymak ilçesinde kent meydanında Ahlat taşından 20 metre yüksekliğinde Sultan Selahaddin Eyyubi kulesinin açılışı gerçekleştirildi.

Cuma namazından sonra açılışı gerçekleştirilen Selahaddin Eyyubi kulesi Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu ve Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu birer konuşma yaptı.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, İlçemizde kaymakam kardeşimiz kayyum olarak göreve başlayalı bir yılı geçti. Zaman zaman ilçeye yapmış olduğumuz ziyaretlerde Belediyemizin ve Kaymakam arkadaşımızın yapmış olduğu hizmetleri yerinde görme fırsatı bulduk. Gerçekten 14 aydır adeta ilçemizin çehresini değiştiren bu tarihi ilçeye kimlik ve vizyon kazandıran çok güzel hizmetlerin altına imza atan bir kaymakam kardeşimiz var.  Bu anlamda açılışını yapacağımız bu saat kulesini her şeyin ötesinde ismiyle de bizlere güzel bir anlam ifade eden Selahaddin Eyyubi saat kulesini inşallah birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Bir şehre kimlik vermek, bir şehre ruh kazandırmak, bir şehre vizyon kazandırmak çok önemlidir. İşte şehirlerin kimliğini ve vizyonunu oluşturan en önemli eserler başta bizim inancımızın da çok önemli bir örneği olan camilerimiz ve bu şehrinde en önemli kimliği ve şehre adeta mühürlenen çok kıymetli iş adamımızın katkılarıyla yapılmış camiimiz işte bu meydanı çok güzel bir şekilde süslüyor. Bunun yanında bunlar adeta şehirlerin müslüman beldelerin mühürleridir camilerimiz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Öğretmen evinin yıkılmasından sonra burada oluşacak meydanla birlikte Güroymak gerçek kimliğine şehir kimliğine inşallah kavuşmuş olacaktır dedi. 

İlçenin şehir kimliğine katkı sağlayacağına ifade eden Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, kent meydanında yapılan bu kulemiz Ahlat taşından 20 metre yüksekliğinde 4 tarafı saat bulunmaktadır. Tarihimizde önemli bir yere sahip Sultan Selahaddin Eyyubi'nin hatırasına ithafen Selahaddin Kulesi adını verdik. Yan tarafımızda bulunan öğretmen evi binası yüzde 49 belediyemizin, yüzde 51 ise özel idareye ait bir binadır. Biz burada başka bir eser yapmayı düşünüyoruz. Yine ilçemizin bu kuleyle beraber kimliğini tamamlayacak bir eser saolsunlar biz bu meseleyi valimize arz ettiğimizde zaten ilçemizde bir öğretmen evi yapılacaktır katkılarıyla. Valimizin desteğiyle ilçemizin kimliğini inşallah asırlarca devam edecek bir kimliğin oluşmasına vesile olacağız. 

Dualarla açılış kurdelesini Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu kesti.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi