Güroymak’ta hanım shop sergi ve satış merkezi açılışı yapıldı

GÜNCEL 6 Ocak 2018 13:19
Videoyu Aç Güroymak’ta hanım shop sergi ve satış merkezi açılışı yapıldı
A
a

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu’nun eşi ve aynı zamanda Aile Destek Merkezinden sorumlu Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Nagihan Alibeyoğlu’nun girişimleriyle hayata geçirilen Hanım Shop sergi ve satış merkezi yerinin açılışı yapıldı.

Açılış kurdelesini Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Aile Destek Merkezinden sorumlu Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Nagihan Alibeyoğlu, Halk Eğitim merkezi Müdürü Bahayettin Tör, Milli Eğitim Şube Müdürü Tekin Kocaman Aile Destek Merkezi koordinatörü Serap Kurban, eğitimciler ve kursiyerleri tarafından kesildi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından hanım shop sergi ve satış merkezini gezen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, merkezin hayırlı olmasını diledi.

İlçede bayanlara yönelik bir eksikliğin daha giderilmiş olduğunu belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Alibeyoğlu, açılan merkez sayesinde ilçedeki bayanların ürettikleri ürünleri hem sergileyebilecek hem de satışa sunabilecek bir mekana kavuştuğunu ifade etti.

İlçede tüm alanlarda olduğu gibi bayanlara yönelik olarak da birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Alibeyoğlu, İlçede bayanlarımıza istihdam yaratmak için Kaymakamlığımızın destek ve girişimiyle bir işletme açtık. Açmış olduğumuz işletmede çalışan 200 çalışanı Aile Destek Merkezlerinde tekstil eğitimi alanlar ile şehit yakınlarından oluşuyor. Ayrıca burada dikilen ürünlerin 35 ülkeye ihraç ediliyor. Bunun yanında sadece bayanlara yönelik olan ilçede ilk açılan Elit Sağlıklı Yaşam Ve Spor Merkezini açtık.  Aile Destek Merkezine gelen kadınların, çocuklarının bırakabileceği ve çocukların zaman geçirebileceği Çocuk Eğitim ve Sanat Evini açtık.

Adem Binası'nda halı kilim atölyesinde bayanlarımızın çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Aile Destek Merkezinde bayanlarımıza yönelik her türlü kurslarımız açılmış olup bayanlarımız bu kurslarda çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu anlamda kursiyerlerimiz bundan sonra yapmış oldukları ürünlerini, hanım shop sergi ve satış merkezinde hem sergileyebilecek hem de satışını yapabilecekler. Bu sayede de kadınlarımızın aile ekonomileri katkı sunmalarının önü açılmış olacak. Ben bu vesile ile bu merkezimizin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve merkezimizin bayanlarımıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi