Güroymak'lı öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi

GÜNCEL 31 Mayıs 2018 13:45
Videoyu Aç Güroymak'lı öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi
A
a

Güroymak ilçesinde Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Güroymak Yatılı ilköğretim Bölge Okulunda (YİBO) 28 öğrencinin tiyatro kursu sonunda yaptıkları 3 Oyun Tek Sahne oyunu sahnelediler.

Tiyatro gösteriminde 3 okuldan toplam 28 öğrenci sahne aldı. Güroymak İMKB Anadolu Lisesi, Güroymak Anadolu Lisesi ve Güroymak Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 3 oyun sahnelendi. Ramazan ayı olmasına rağmen tiyatroyu izlemek için yoğun katılım olduğu görüldü. Tiyatroyu izlemeye gelenler çok beğendiklerini ve gençlerin böyle projelerde yer almasında çok memnun olduklarını ifade ettiler.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Güroymak Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Emrah Güntaç,  öğretmen arkadaşlarımızla beraber gerçekten çok emek harcayarak bu üç oyuna hazırlandık arkadaşlarımın ve gençlerin emeğine sağlık. 3 oyun sahneledik Hastane oyunumuz her yerde çalışmak gerektiğini, Şair Evlenmesinde görücü usulüyle yapılan yanlış evliliği, üçüncü oyunumuz ise Sınavsız Hava Sahası’nda her gün değişen eğitim sisteminden öğrencilerin psikolojisinin nasıl etkilendiğini anlatmaya çalıştık. Öğrencilerimizi sanatı aşılamak sanatla buluşturmak önemlidir. Onların içindeki yeteneği keşfetmek gerekiyor. Tiyatro, insanı, insana, insanca, insanla anlatma sanatıdır dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi