AK Parti Bitlis 6. Olağan İl Kongresinde Erdoğan Bitlis'ten Seslendi

GÜNCEL 3 Şubat 2018 14:45
Videoyu Aç AK Parti Bitlis 6. Olağan İl Kongresinde Erdoğan Bitlis'ten Seslendi
A
a

Erdoğan, İsmail Eren Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Bitlis 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Millet olmak öyle kolay değildir.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet olmak öyle kolay değildir. Köklü bir ortak geçmişiniz, ortak idealleriniz, müşterek değerleriniz, müşterek sembolleriniz yoksa millet olamazsınız, sadece sıradan bir topluluk olarak kalırsınız. Biz milletiz, hem de öyle bir milletiz ki yıllarca tüm insanlığa adalet nedir, vicdan nedir, sevgi, saygı nedir, mücadele nedir, fedakarlık nasıl yapılır, medeniyet nasıl inşa edilir, bunu göstermiş bir milletiz dedi.

Erdoğan, İsmail Eren Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Bitlis 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

Konuşmasına tüm Bitlislileri selamlayarak başlayan Erdoğan, kuruluşundan bugüne kadar AK Parti Bitlis teşkilatlarında görev yapan partililere şükranlarını sundu, ahirete irtihal edenlere de Allah'tan rahmet diledi.

Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, vatandaşların Reis bizi Afrin'e götür şeklindeki tezahüratları üzerine, İnşallah Afrin'e gitmek gerektiği anda beraber gideceğiz. Ne diyoruz? 'Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan' ve adımı da böyle atacağız dedi.

Kongrede görevi devredecek partililere teşekkür eden ve görevi devralacaklara da muvaffakiyet dileyen Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52'lik destekleri ve 16 Nisan halk oylamasındaki yüzde 59'luk "Evet" oranı dolayısıyla Bitlislilere şükranları sundu.

Partililerin Dik dur, eğilme, Bitlis seninle şeklindeki tezahüratları üzerine Erdoğan, Beşer planında biz bugüne kadar hiçbir gücün önünde eğilmedik. Biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda, rükuda ve secdede eğildik ve bunun dışında asla karşılığını verdi.

Erdoğan, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 86 "Evet" oranıyla tüm ilçeler arasında ilk yüze giren Mutki, yüzde 67'lik "Evet" oranıyla başarı gösteren Hizan'ı tebrik etti.

Veliler, nebiler ve alimler şehri Bitlis'in aynı zamanda vefanın, dostluğun, kardeşliğin şehri olduğunu gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis'in kendi dünyalarında ayrı bir yeri bulunduğunu, bugün yürüttükleri mücadelede Bitlislilerin yanlarında olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

2019'da Bitlis'ten çok daha farklı, çok daha büyük müjdeler bekliyorum. Toplam 7 belediyesinin 4'ü kayyum tarafından yönetilen bir Bitlis, asla bizim özlediğimiz, görmek istediğimiz bir Bitlis değildir. Bunun için 2019 Mart'ında Bitlis'ten 7'de 7 haberi bekliyorum. Aynı şekilde milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de tüm bölgeye, tüm Türkiye'ye örnek olacak bir netice bekliyorum. Ben Bitlis'i böyle tanıdım, böyle biliyorum, böyle olmasına inanıyorum.

Partililere 2019 için şimdiden gece gündüz çalışmaya var mıyız?" diye soran Erdoğan, aldığı "Evet" karşılığı üzerine, Maşallah. Bölücü terör örgütüne de onu bir maşa gibi kullananlara da Bitlis'in gerçek gücünü, gerçek yüzünü göstermeye var mıyız? Bitlis'i Türkiye'nin en güvenli, en huzurlu, en müreffeh şehri yapmaya hazır mıyız? Alimlerin şehri Bitlis'i, gönül insanlarının beldesi Bitlis'i yeniden ilmin, irfanın merkezi haline getirmeye var mıyız dedi.

Partililerin "Evet" cevabı üzerine Erdoğan,

Bitlis'ten yükselen işte bu ses var ya, bu ses inanın bana Türkiye için karınlarında kırk tilki dolaştıran, masalarında kırk plan hazırlayan, ellerinin altında kırk ihanet çetesi besleyenlerin yüreğini paramparça ediyor. Allah'ın yardımı, sizlerin gayretiyle bunların hepsini de kendi kötülüklerinde, kendi ihanetlerinde boğacağız. Ülkemize kurulan tüm kumpasları sahiplerinin başlarına geçireceğiz.

Millet olmak öyle kolay değildir. Köklü bir ortak geçmişiniz, ortak idealleriniz, müşterek değerleriniz, müşterek sembolleriniz yoksa millet olamazsınız, sadece sıradan bir topluluk olarak kalırsınız. Biz milletiz, hem de öyle bir milletiz ki yıllarca tüm insanlığa adalet nedir, vicdan nedir, sevgi, saygı nedir, mücadele nedir, fedakarlık nasıl yapılır, medeniyet nasıl inşa edilir, bunu göstermiş bir milletiz.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi