Vergisini zamanında ödeyen mükelleflere yüzde 5 indirim

GÜNCEL 6 Şubat 2017 16:06
Videoyu Aç Vergisini zamanında ödeyen mükelleflere yüzde 5 indirim
A
a

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurul toplantısı sonrası yaptığı açıklamada,vergisini zamanında ödeyen mükelleflere yüzde 5 indirim yapılması için Bakanlar Kurulu nun yetki verdiğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında  Çankaya Köşkündeki toplandı. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor. Kurtulmuş, Bakanlar Kurulunda görüşülen konulara ilişkin şunları anlattı: "Yeni bir teknoloji yönetim modeline ihityaç var. Bilim, Sanayi İcra kuruluna dönüştürülmesi, yeni bir yapı kurularak üniversitelerin daha etkin bir şekilde arge çalışmalarına sokulması, özel sektörün bu işi yükleneceği bir ortam hazırlanmaktadır. Üniversite ve TÜBİTAK ın yapısının üzerinde durulmuştur. Küresel rekabette en önemli alanlardan birisi budur. 


VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDEYENE İNDİRİM GELİYOR

Bakanlar Kurulumuzda vergilerle ilgili yapılacak düzenlemeler gündeme geldi. Önümüzdeki günlerde adımlar atılacaktır. Vergisini zamanında ödeyen vatandaşlarımız için yüzde 5 e kadar indirim yapılacak bir uygulama hayata geçirilecek.Bunun için Bakanlar Kurul yetki verdi."

VARLIK FONU

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kurtulmuş bazı kurum ve kuruluşların devredildiği Varlık Fonu ile ilgili ise şöyle konuştu: "Büyük kamu şirketlerinin daha iyi yönetilmesi ile ilgili bir niyet vardır burada.  Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluşturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir. Bu Türk ekonomisinin kaynaklarının kullanılması için önemli bir adım olacaktır."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi