Güroymak ilçesinde yüzde 75 hibeli 21 bin fide dağıtıldı

GÜNCEL 28 Mayıs 2024 18:10
Videoyu Aç Güroymak ilçesinde yüzde 75 hibeli 21 bin fide dağıtıldı
A
a

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında Güroymak ilçesinde yapılan törenle 21 bin adet sebze fidesi dağıtıldı.

Güroymak Hükümet Konağı bahçesinde yapılan törende konuşan Güroymak ilçe Kaymakamı Mehmet Zahid Uzun, domates patlıcan ve biber fidelerimizi dağıtmak için burada bulunuyoruz. Bu 21 bin fideyi size yüzde 75 hibeli şekilde dağıtıyoruz. İnşallah bereketli olmasını sezon sonunda ürünlerinizi bereketli olmasını diliyorum. Devletimizin desteği ile bölgemizdeki kıymetli tarım işlerini daha da artırmayı hedefliyoruz. Geçenlerde de yine fasulye tohum dağıtımımızı kıymetli müdürümüzle yapmıştık. Bugünde 21 bin adet fidemizi dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

Bitlis İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Çolak ise ilimizde toplamda iki milyon 779 bin liralık bir bütçeyle toplamda 500 bin adet fide getirdik. Bunun 250 bin adeti domates, 180 bin adeti biber, 70 adeti patlıcan olmak üzere Bitlis ilimizin bütün ilçelerine dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Güroymak ilçemizde de toplamda 21 bin adet fidemizi dağıtacağız. Bunun 10 bini domates, 8 bini biber 3 bini patlıcan olmak üzere ilçemize ilk defa bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 21 bin adet istedik 21 bin adetini de getirdik. Rabbim hayırlara vesile kılsın bereketli olmasını diliyorum dedi.

Güroymak Kaymakamı Mehmet Zahid Uzun, Bitlis İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Çolak, Güroymak Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Reşit Kardaş ve çiftçiler katıldı. 

Kaymakam ve çiftçiler beraber fotoğraf çekinerek tekrar hayırlı olmasını diledi. Çiftçiler fidelerini alarak Hükümet konağı bahçesinden ayrıldı. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi