Vergi Haftası kapsamında Kaymakam Alibeyoğlu’na ziyaret

GÜNCEL 8 Mart 2017 21:49
Videoyu Aç Vergi Haftası kapsamında Kaymakam Alibeyoğlu’na ziyaret
A
a

28. Vergi Haftası nedeniyle Güroymak Mal Müdürü ile vergi dairesi çalışanları Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Kaymakam Alibeyoğlu, Ziyaretlerinden dolayı memnun olduğunu belirterek, verginin, gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülüğü olduğunu, vatandaşlara yüklenen bu ekonomik yükümlülüğün temel amacının, devletin harcamalarını karşılayabilmesi için kaynak yaratması olduğunu kaydetti. 

Vergi sayesinde oluşan bu kaynaklardan kamu hizmetleri ve yatırımların gerçekleştirildiğine vurgu yapan Alibeyoğlu, vergi devletin sağlamakla yükümlü olduğu sağlık, güvenlik gibi temel hizmetleri ve altyapı hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için kaynak sağlar. Vergi, bir anlamda da halkın sermayesidir. Vergi, helal kazancın tacı, ekonominin ise ilacıdır. Bu vesileyle 28. Vergi Haftası'nın, ülkemize ve iş dünyasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum ifadelerini kullandı.

Güroymak Mal Müdürü Mevlüt Gündüz, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti. Mal Müdürü Mevlüt Gündüz Verginin ekonominin gelişmesi, ülkenin kalkınması, huzur ve güvenliğin sağlanması noktasındaki önemine dikkat çekiyoruz. Yapılan yatırımların, vergilerin sayesinde olduğunu kamuoyuna anlatarak, verginin önemine vurgu yapmak istiyoruz. Bu amaçla her tarafta vatandaşlarımıza, anlatmaya çalışıyoruz. Vergi haftası kapsamında Esnaflarımızı ve bazı okullarımızda öğrencilere “vergi önemi” hakkında seminerler verdik. İlçenin görünen her tarafına çeşitli afişler astıklarını belirtti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi