Vedaş Güroymak’ta mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi

GÜNCEL 22 Mart 2017 01:54
Videoyu Aç Vedaş Güroymak’ta mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi
A
a

VEDAŞ Bölge Müdürlüğü tarafından Güroymak Yatılı ve Bölge Okulu konferans salonunda ilçe ve köylerde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

Vedaş Bölge Müdürü Emrullah Okuducu yaptığı açıklamada, Vedaş ve Vepsaş olarak Güroymak’ta görev yapan muhtarlarımızın sorularını dinlemek üzere bir araya geldik. Muhtarlarımızın şikâyetlerini dinledik. Bildiği gibi son dönemlerde yatırım anlamında enerji kalitesini artırmak adına ciddi çalışmalarımız oldu. Tabii bu çalışmalarımız esnasında vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler söz konusu üzerine bu şikâyetlerimizi çözme noktasında arkadaşlarla bir araya geldik. Neler yapabiliriz, hep beraber bir masaya yatıracağız. Genelde Güroymak’ta arkadaşların şikâyetleri gelen faturaların yüksek geldiği, faturaların zamanında dağıtılamaması, aydınlatmayla ilgili problemler olduğu ifade edildi. Biz gerekli notlarımızı aldık inşallah Güroymak ilçemizin enerji kalitesini artırması dolayısıyla Van Gölü Vedaş olarak bize düşen görevlerimizi yerine getireceğiz. Özelikle geçen yıl Güroymak ve köylerinde yaklaşık 5 milyon TL civarında yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlar kapsamında müşteriler hem tüketici memnuniyetini artırmak hem enerji kalitesini artırmak hem de enerjinin sürekliliğini sağlamak şeklinde gayelerimiz var dedi.

Güroymak mahalle ve köy muhtarları adına konuşan Barış Mahallesi muhtarı Servet Şimşek, İlçemizin genelinde şirketiniz tarafından tüketim sayacını dışarıya takılması ile yapılan uygulamadan sonra elektrik faturaları yüklü miktarda gelmektedir. SMS sisteminizle vatandaşı bilgilendirmeniz güzel fakat tüketim harcamasını tam göremeyen vatandaş bu yüklü ödemeyi neden yaptığını bilemiyor tüketiği harcamayı görmek ister. Ayrıca mahallemde örnek vermek istersek düzensiz enerjiden dolayı 2016 senesinde mahallemde sadece yanan elektrik süpürgesi, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve televizyon sayısı iki bin bu konuda başvuruda bulunduğuma dair dilekçelerim yanımdadır. Şirketiniz elektrik direklerinin dikilmesi için bir müteahhitte diyor buraya 2 elektrik direğini dik. Elektrik direğinin dikilmesindeki sonraki günü bir rüzgar vuruyor. Bu direklerin esnemesinden sonra yamularak elektrik yangını çıkmaktadır dedi. 

Yapılan toplantıya Vedaş Bölge Müdürü Emrullah Okuducu, Vepsaş Bölge Müdürü Murat Taş, Vedaş Bitlis il Müdürü Tahsin Uzunselvi, Vepsaş Bitlis İl Müdürü Kazım Topçu katıldı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi