Tatvan Meslek Yüksekokulu'nun yeni binası hizmete açıldı

EĞİTİM 14 Ekim 2016 22:11
Videoyu Aç Tatvan Meslek Yüksekokulu'nun yeni binası hizmete açıldı
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi (BEU) Tatvan Meslek Yüksekokulu yeni binası düzenlenen törenle açıldı.

Programda konuşan yapan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, üniversitelerin bir şehir için çok kıymetli kurumlardan olduğunu belirtti.

O şehrin potansiyelinin ortaya çıkarılmasında, potansiyellerinin verime, değere çevrilmesinde katma değer üretiminde çığır yol açılmasında çok etkili, gerekli kurumlar olduğunu vurgulayan Vali Çınar, şöyle konuştu: 

"BEÜ yeni küçük olmasına rağmen hızla büyüyen, bu anlamda şehrine hizmeti getirmede ulaştırmada hızla gayret eden bir üniversite. Geleceğimiz, umudumuz hani çocuklarımızdır deriz ama en çok da gençlerimizdir. Bu gün biz nöbet aldık. Belli kurumlarda, birimlerde, mevkilerde hizmet noktasında emaneti biz aldık. Ama yarın sizler gençlerimiz alacaksınız. Ben, hepinizin bu okulda iyi eğitimler alacağınıza eminim. Burada bize düşen belki bir şeyler de vardır. Ama en çok da üniversite yönetimine, en çok da öğrencilerimize iş düşüyor. Bu bina hayırlı uğurlu olsun. Hocalarımız, öğrencilerimiz ilmin en güzeliyle, en verimli seviyesiyle İnşallah muhatap olsunlar ve hep birlikte mutlu olun. Hep birlikte bütün Türkiye'miz, bütün insanlık, bütün dünya mutlu olsun."

BEU Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise, Tatvan Meslek Yüksekokulu'nun 29 Mayıs 2007'de 5662 sayılı kanunla Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden ayrılarak BEU'ye bağlandığını kaydetti.

Rektör Doğru, meslek yüksekokulunda bilgisayar teknolojileri, elektrik ve enerji programı, elektronik ve otomasyon programı, gıda işleme programı, inşaat programı, kimya ve kimyasal işleme teknolojileri programı, laboratuar teknolojileri gece ve gündüz programı, mimarlık ve şehir planlama programı, muhasebe ve vergi programı, yönetim ve organizasyon programı olmak üzere 10 program üzerinde eğitim öğretim çalışması yapıldığının altının çizdi.

Doğru, şöyle devam etti: 

"Bu yeni okulda 3 yardımcı doçent, 19 öğretim görevlisi, 3 okutman olmak üzere 25 akademik personel eğitim vermekte ve bin 240 öğrencisi bulunmakta. Geçen yıl Bulut Şengül ve Pekhan İnşaat Ticaret Kolektif şirketi ortak girişimi tarafından bu binanın temeli atılarak geçtiğimiz günlerde tamamlanmış ve kullanıma hazır hale getirilmiştir. Yüklenici firmamıza teşekkür etmek istiyorum. Çünkü binamızı 2 yıl gibi kısa sürede kullanılır hale getirmiştir. Binamız yaklaşık olarak 15 milyona mal olmuş ve 3 bin 800 metrekarelik taban alanına sahip olup, zemin kat ile birlikte 4 kat üzerinde, toplam 14 bin 400 metrekarelik bir kapalı alana sahiptir. Bina içerisinde 50 kişi kapasiteli 15 adet derslik bulunmaktadır. Böyle bir modern binayı, öğrencilerimizin hizmetine sunmuş oluyoruz."

Programa, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Tatvan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cahit Taşdemir, Tatvan İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, Pekhan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Peker, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi