Güroymak'ta öğrencilere ücretsiz yemek desteği

EĞİTİM 1 Şubat 2023 12:31
Videoyu Aç Güroymak'ta öğrencilere ücretsiz yemek desteği
A
a

Güroymak ilçesinde şubat ayı itibariyle ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak öğrenci sayısının 4 bin 806 olacağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara çok sayıda projeyi kararlı bir şekilde uygulamaya devam ediyor. 

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz bakanlık tarafından öğrencilere ücretsiz yemek verileceği Güroymak’taki öğretmen evinin yemekhanesinde incelemelerde bulundu.


Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz Güroymak’ın Bağlar Mahallesinde bulunan Güroymak Öğretmen Evi ve Sanat Okulunun yemekhanesinde yaptığı konuşmada, 1 dönem ülkemizde 1.8 milyon öğrencimize ücretsiz yemek veriyoruz. Bakanlığımızın aldığı son kararla bu sayı 5 milyona çıktı yani 6 Şubat tarihi itibariyle biz Türkiye genelinde 5 milyon öğrencimize ücretsiz yemek vereceğiz.

Bu ücretsiz yemeklerden kimler istifade edecek bir defa okul öncesi öğrencilerimizin biz hepsine ücretsiz besleme desteği vereceğiz. Yani her okul öncesi öğrencimiz bu ücretsiz yemeklerden istifade edecek. Eğer köyde kırsalda birleştirmiş sınıfı bir okulun bünyesinde anasınıfı varsa oradaki tüm öğrencilerimize de vereceğiz. Hem okul öncesi öğrencimize hemde kırsaldaki öğrencimize vereceğiz. Yine YİBO’larda bizim gündüzlü öğrencilerimiz var bizim gündüzlü öğrencilerimize de yemek vereceğiz. Dördüncü grup öğrencilerimizde tamışa merkezinde 100 öğrenciye eğer yemek veriyorsa biz bunu yüzde 50 artıyoruz yani 150 öğrenciye yemek veriyoruz. Yani bakanlık 6 Şubattan itibaren Türkiye’de 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek verecek. İlimiz genelinde 32 bin 643 öğrenciye ücretsiz yemek vereceğiz. İlçemizde de 4 bin 806 öğrenciye ücretsiz yemek vereceğiz. Şimdi biz bugün ücretsiz yemek verilmeden önce hazırlıklarımızı gözden geçiriyoruz. Şuanki Güroymak’taki öğretmen evimiz 1400 öğrencimize ücretsiz yemek veriyor. Öğretmen evimizin mutfağında yemekhanesinde kafesinde incelemelerde bulunduk hazırlıklarımız tamam Pazartesiden itibaren biz ücretsiz yemeği vereceğiz. Önümüzdeki hafta tekrar öğrencilerin yemek yediği bir alanda beraber olacağız dedi.


Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ziyareti sırasında Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Asef İşbiter bulundu.



Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi