Nemrut'ta Kayak Sezonu Açıldı

GÜNCEL 28 Aralık 2014 04:34
Videoyu Aç Nemrut'ta Kayak Sezonu Açıldı
A
a

Bitlis'te ve İlçelerinde etkili olan kar yağışının ardından Tatvan ilçesindeki Nemrut Kayak Merkezi, İl Özel İdaresi tarafından hazır hale getirildi. Sezonun açılmasıyla kayak merkezine akın eden vatandaşlar, Van Gölü manzarasında kayak yapmanın keyfini sürdü.

Konumu itibariyle Nemrut Krater Gölü ile Van Gölü arasında bulunan kayak merkezi, İl Özel İdaresince yapılan yeni pistlerin faaliyete geçmesiyle daha kullanışlı hale getirildi.

Kayak sporuna gönül verenlere eşsiz Van Gölü manzarasında kayak yapma imkanı sunan merkezde, geçen hafta etkili olan kar yağışının ardından kayak sezonu açıldı.

Sezonunun açılmasıyla hafta sonu tatilini fırsat bilerek kayak merkezine akın eden vatandaşlar, kayak yapmanın keyfini çıkardı.

Çocukların kızaklarla, anne ve babalarının ise snowbord ve kayak takımlarıyla kaydığı merkezde, büyük bir yoğun yaşandı.

Ahlat ilçesindeki sporcularla merkeze gelen Ahlat Kış Sporları Başkanı Yılmaz Balaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis'te kayak sezonunu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kayak sporuna gönül verenlerin Nemrut Kayak Merkezi'ne mutlaka gelmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Van Gölü manzarasına karşı kaymak çok keyifli. Biz de sporcularımızla yeni sezonun ilk kayağını yapıyoruz" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi