İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile seçim genelgesi!

SEÇİM 11 Ocak 2019 14:16
Videoyu Aç İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile seçim genelgesi!
A
a

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçiminde, öncesinde, İçișleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla 81 il valiliği ile kolluk birimlerine gönderildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla yayımlanan seçim güvenliği genelgesi kapsamında illerde Seçim Koordinasyon Merkezleri kurulacak.

Genelgeye göre, İçişleri Bakan Yardımcısı başkanlığında il valileri ile sürekli iletişim halinde bulunmak üzere, “Seçim Koordinasyon Komisyonu” çalışacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlığında, seçim güvenliğine ilişkin alınan kararların gözden geçirilmesi amacıyla; il valileri, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri ve var olan illerde sahil güvenlik komutanlarının katılımlarıyla seçim güvenliğine ilişkin bölge toplantıları yapılacak.

JENARATÖRLER HAZIR TUTULACAK

Seçim sürecinde ve özellikle seçim gününde elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek amacıyla; enerji dağıtım merkezleri, doğalgaz ve petrol boru hatları ile diğer hassas tesislere yönelik alınan koruma tedbirlerine özen gösterilecek.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi