Bitlis'te Seçim Koordinasyon Merkezi Kuruldu

SEÇİM 16 Ocak 2019 18:17
Videoyu Aç Bitlis'te Seçim Koordinasyon Merkezi Kuruldu
A
a

Bitlis Valiliğinde “Seçim Güvenliği Toplantısı” Vali Oktay Çağatay başkanlığında gerçekleştirildi.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçiminin Bitlis’te huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmasına yönelik “Seçim Güvenliği Toplantısı” Vali Oktay Çağatay başkanlığında gerçekleştirildi.

31 Martta yapılacak mahalli idareler seçimlerinin Bitlis’te huzur ve güven içerisinde tamamlanacağını belirten Vali Çağatay, milletin iradesinin sandığa en güzel şekilde yansıması için kamu kurum ve kuruluşlarına düşen görevler bulunduğunu kaydetti. Hazırlıkların devam ettiğini, seçimin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için her türlü tedbirin alınacağını hatırlatan Vali Çağatay, “Kamu görevlileri olarak tarafsızlık ilkesine bağlılığımızı göstererek demokratik olgunluk içerisinde bir seçimin gerçekleşmesine yönelik Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, emniyet ve jandarma teşkilatlarımız seçim sonuçlanıncaya kadar ilimiz genelinde her türlü emniyet ve asayiş hizmeti için 24 saat görevleri başında olacaklardır. Bizlere düşen temel görev, seçmenin sandığa güvenli bir şekilde giderek kendi hür iradesiyle oyunu kullanmasıdır. Bu vesileyle, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçiminin ülkemize ve Bitlis’imize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Seçim süreciyle ilgili mevzuat, seçim takvimi, seçim sürecinde yetkili birimler ve seçim propagandalarında uyulması gereken yasal sorumluluklara ilişkin sunumun yapıldığı toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona buldu.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutan Vekili ve ilgili kurum amirleri katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi