Güroymak’ta engelli vatandaşlara engelli aracı hediye edildi

GÜNCEL 12 Mayıs 2017 23:33
Videoyu Aç Güroymak’ta engelli vatandaşlara engelli aracı hediye edildi
A
a

Güroymak Kaymakamlığı, kentte önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 4 bedensel engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye ve elektrikli bisiklet alındı.

Hükümet Konağı bahçesinde aileleri ile birlikte gelen engellilerle tek tek ilgilenen İlçe Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu vatandaşların akülü tekerlekli sandalyelere binmelerine yardım etti. Akülü tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Alibeyoğlu ilçede ulaşabildikleri her yoksula ve ihtiyaç sahibine destek olmaya devam edeceklerini söyledi. 

Kaymakam ve Belediye Başkanı vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçemizdeki engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye taleplerini değerlendirerek konuyu mütevelli heyeti gündemine getirdik. Aldığımız olumlu karar doğrultusunda ilçemizde tekerlekli araç kullanma konusunda sağlık raporu olan vatandaşımızı tespit ederek araç alımlarımızı gerçekleştirdik. Toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza büyük önem veriyoruz. Tabi iş sadece tekerlekli sandalye vermekle bitmiyor, kullanım alanları da çok önemli. Belediye olarak kullanım alanları için ne gerekiyorsa yapacağını belirtti.

Törenle hediye edilen akülü tekerlekli sandalyelerden oldukça memnun kalan engelli vatandaşlar, Kaymakam Alibeyoğlu’na teşekkür ederken, ilk kez akülü tekerlekli sandalye sahibi olan doğuştan bedensel engelli 10 yaşındaki Melikcan Tuldak, duygulu anlar yaşadı. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi