Güroymak'ta Ekmek 1.25 TL Oldu

GÜNCEL 6 Ekim 2018 13:40
Videoyu Aç Güroymak'ta Ekmek 1.25 TL Oldu
A
a

Güroymak İlçesinde 1 TL satılan 250 gram ekmek fiyatı yaşanan zamlar sonrasında 1,25 TL oldu.

Dolar kurundaki artışlar ve artan maliyetleri öne süren fırıncılar, daha öncesinde 250 gramı 90 Kuruşa  satılan ekmeği 1 lira 25 kuruşa satmaya başladı.

Bitlis il ve ilçe ekmek komisyonunun 25 Eylül 2018 tarihinde almış olduğu kararın Ticaret Bakanlığı ekmek komisyonunca da uygun görüş bildirilmesi üzerine Bitlis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından 1 Ekim 2018 tarih ve 11 nolu karar ile Bitlis ve ilçelerinde uygulanacak olan yeni fiyat tarifesini belirlendi.

Buna göre; karar tarihi itibariyle 250 gram ekmek Bitlis ve ilçelerinde 1 lira 25 kuruştan, 1 kilo ekmek ise 5 liradan satışa sunulacak.

Bitlis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, alınan karar ile ilgili, ilgili yerlere de bilgilendirmelerde bulunuldu. Buna rağmen resmi fiyat tarifesi dışında satış yapan işletmeler olursa ve yapılan denetimlerde bu tespit edilirse cezai işlem uygulanacak.

Öte yandan; yeni fiyat tarifesinin belirlenmesi ile ilgili görüş bildiren bazı fırıncılar ve vatandaşlar kararı yerinde bulurken, bazı fırıncılar zammı az, vatandaşlar ise zammın fazla olduğunu savundu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi