Güroymak’lı kadınlardan ADEM kurslarına yoğun ilgi

GÜNCEL 21 Eylül 2018 21:59
Videoyu Aç Güroymak’lı kadınlardan ADEM kurslarına yoğun ilgi
A
a

Güroymak Aile Destek Merkezi tarafından kadınlara yönelik açılan kurslar sayesinde kursa katılan kursiyerler hem meslek öğreniyor hemde ev mutfaklarına katkı sağlıyor.

Çeşitli alanlarda beceri kurslarının düzenlendiği Güroymak Aile Destek Merkezine gelen kadınlar, el becerilerini geliştirip güzel vakit geçirirken, çocukları ise yine Güroymak ADEM bünyesinde açılan kreşte öğretmenler gözetiminde eğitici oyunlarla eğlenme imkanı buluyor.

Tamamen kadınlara yönelik bir merkez olan ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği Aile Destek Merkezinde ürünlerini açmış oldukları Hanım Shop Sergi ve Satış Merkezinde pazarlıyor.

Güroymak Aile Destek Merkezi sorumlusu ve Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Nagihan Alibeyoğlu, İlçemizdeki 15-60 yaş aralığındaki dezavantajlı genç kızların ve ev kadınlarının kişisel gelişimlerini tamamlamalarını ve mesleki yeterlilik kazanmalarını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda Aile Destek Merkezimizde el sanatlarına dayalı çeşitli alanlarda mesleki eğitim kursları ve kişisel gelişim seminerleri verilerek yeterlilik kazandırılan hanımlarımızın özgüven sahibi bireyler olmalarını sağlarken, aynı zamanda ev ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri alanlarda mesleki beceri kazanmalarına da destek olunmaktadır. Örneğin halı kursumuza katılan kursiyerlerimize günlük 30 TL vermekteyiz. Yapmış olduğumuz halılarımız marka haline geldi özel siparişler alarak ürünlerimizi yapmaktayız.

Hedef kitlemiz 15-60 yaş aralığındaki dezavantajlı grubun yanı sıra hobi amaçlı sanatsal beceri kazanmak isteyen hanımları da kapsamaktadır. Eğitim, kurs, etkinlik ve programlarla kadınlarımızın hem sağlıklı sosyal çevre oluşturmalarını hem psikolojik rahatlama sağlamalarını hem de toplumsal duyarlılık ve vatandaşlık bilinci oluşturmalarını hedeflemekteyiz. Kadınlara özgüven duygusunu kazandırmak, ailenin ve bireylerin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmalarını sağlamak, bireylerin aile içi çatışmalarını engellemek için eğitimler düzenlenmesini sağlamak, bireylerin sosyokültürel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Takı tasarımı, filografi, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, dikiş, mefruşat, tel kırma, seramik biçimlendirme, geleneksel el nakışları, iğne oyası, ahşap boyama, sabun şekillendirme gibi kurslar açtık. Bu kurslarla yaklaşık 200 kursiyere eğitim verilerek eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize hak ettikleri sertifikalarını teslim ettik. İnşallah bu kurslarımız ve eğitimlerimiz her geçen gün artarak devam edecektir dedi.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi