Güroymak Eso esnaflarla bir araya gelerek toplantı yaptı

GÜNCEL 9 Mayıs 2017 19:50
Videoyu Aç Güroymak Eso esnaflarla bir araya gelerek toplantı yaptı
A
a

Güroymak ilçesinde 4 ay önce güvenlik nedeniyle ilçe merkezinden geçen D300 kara yolunda uygulanan park yasağı için tekrar toplantı yapıldı.

Bağlar Mahallesi Özgürlük Caddesinde Güroymak Belediyesine ait Kültür Merkezinde esnaflarla bir araya gelen Güroymak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferit Gülcüoğlu, güvenlik nedeniyle uygulanan ana cadde park yasak uygulaması esnafı maddi zarara uğrattığı gerekçesiyle Kaymakamlık makamına yapmış olduğu başvuru neticesinde ana cadde üzerinde 1 şerit park yapmak serbestliği tekrar yürürlüğe girdiğini belirtti.

Başkan Gülcüoğlu açıklamasında, bu karar alınırken kesinlikle biz buna inanıyoruz ki esnafımızın halkımızın çıkarlarının söz konusu olduğu için karar alındı. Fakat bu kararla birlikte hesapta olmayan sıkıntılar ortaya çıktı. Esnafın ciddi maddi sorunları cirosunda düşmeler oldu. Tabii ki bu konuyu İlçe Kaymakamımızla ve İlçe Emniyet Müdürümüzle görüştük bu konuda hassasiyetlerini göz önünde bulundurdular. Esnafımızın çıkarları için alış verişe gelen vatandaşımıza ve toptancılara konuyla ilgili yardımcı olunacaktır. 

Güroymak ilçe Emniyet Müdürü Kerem Güvener, siz buralısınız bizler misafiriz hizmet etmek için geldik buraya. Biz istiyoruz ki daha iyi bir hayat sürün, çocuğunuz cadde de yürürken karşıdan karşıya geçerken güvende olsunlar rahat etsinler. Bazı şeyler tek yanlı olmuyor bizim yapmaya çalıştığımız işleri başarıya ulaşabilmesi için sizin de destekleri gerekiyor.

Güroymak esnaflarından Resul Çelik açıklamasında ise, Güroymak’a bağlı 32 köyümüz var, Muş ilinin köyleri hatta daha fazladır. Bu civardaki köylerin tamamı ilçemizde alışveriş yapmaktadır. Bu park yasağının uygulamasından bu yana bu vatandaşlara ceza kesilmesinden sonra buraya gelmemektedir. Bir esnaf olarak mahcup kalıyoruz çünkü bunların sayesinde iş yapıyorduk. 

Yapılan toplantıya Güroymak İlçe Emniyet Müdürü Kerem Güvener, Güroymak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Ferit Gülcüoğlu ve esnaflar katıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi