Güroymak Belediye personeline iş güvenliği eğitimi verildi

GÜNCEL 9 Şubat 2022 18:39
Videoyu Aç Güroymak Belediye personeline iş güvenliği eğitimi verildi
A
a

Güroymak Yatılı Bölge Ortaokulu konferans salonunda korona virüs tedbirleri kapsamında düzenlenen eğitime Güroymak Belediye personelleri katıldı.

Eğitimin amacı katılımcıların 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ve kanunun amaçları hakkında bilgi sahibi olmalarıdır. İş güvenliği Uzmanı Aycan Uysal tarafından Temel İş Sağlığı ve Güvenliği konularında personele bilgi verildi. 

Eğitim seminerinde işçilerin yasal haklarını, iş yerlerinde olabilecek tehlikeleri ve meslek hastalıklarını anlatan İş Güvenliği Uzmanı Aycan Uysal, öncelik olarak iş güveliği kurallarına uyulması gerektiğini belirtirken, iş kazalarının yüzde 88’inin güvensiz davranışlar, yüzde 10’unun güvensiz koşullar, yüzde 2’sinin ise nedeni bilinmeyen sebepler dolayısıyla meydana geldiğini ifade etti.

​İş güvenliğinin kaza olduktan sonra değil, kaza ihtimallerini ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu belirten Uysal, bir anlık dikkatsizliğin ömür boyu izlerini taşıyacağınız kazalara sebep olabilir. Yaşanan kazaların birçoğu geçici olmayabilir. O yüzden her zaman dikkatli olmalıyız diyerek çalışanları uyardı. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi