Belediye ile çalışanları arasında TİS imzalandı

GÜNCEL 18 Aralık 2015 10:17
Videoyu Aç Belediye ile çalışanları arasında TİS imzalandı
A
a

Bitlis Belediyesi ile Tüm-Bel Sen arasında imzalanan TİS toplantısında konuşan Bitlis Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan, sendika üyelerinin çalışma koşullarına yönelik talep ettiği ekonomik taleplerinin yanında halkın demokratik taleplerinin de yanında olması gerektiğini vurguladı.

Bitlis Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) arasında 2016-2017 yıllarında geçerli olmak şartıyla Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan’ın makamında gerçekleşen toplantıya, Tüm-Bel Sen Siirt Şube Eşbaşkanları Mahmut Hekimoğlu ile Fatma Ulun, belediye meclis üyeleri ile sendika üyeleri katıldı.

‘Ekonomik taleplerin yanında halkın talepleri de olmalı’

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Bitlis Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan, belediye çalışanlarının bir sarı sendika üyesi olmadığını; aksine demokratik bir sendikaya üye olduklarını belirterek, üyelerin çalışma koşullarına yönelik talep ettiği ekonomik taleplerinin yanında halkın demokratik taleplerinin de yanında olması gerektiğini vurguladı. Bölgede devlet tarafından yapılan katliamlara karşı da her zaman dayanışma içerisinde olunması gerektiğini belirten Olan, “Kürdistan’da yaşanan bu katliamlara sessiz kalırsak, elimizi taşın altına koymazsak, bu vahşet ve zulme karşı durmazsak, dayanışma içinde olmazsak; hepimiz kaybederiz. Onun için toplumun demokratik talepleri için dayanışma içerisinde olmalıyız” diye konuştu.

‘Belediyelerimize yönelik algı operasyonu yapılıyor’

Yaşanan çatışmalı süreç ile birlikte devletin DBP’li belediyelere yönelik baskı kurmaya çalıştığına dikkat çeken Olan, “Belediyemize gönderilen müfettişler 45 gün boyunca inceleme yaptı. Yaklaşık 40 yıla yakın yapılmayan denetimler bizim dönemimizde yapıldı. Bu yetmezmiş gibi yanlarında birçok belge götürdü. Müfettişlerin gitmesine rağmen buradaki kurumlara, belediyenin çalışanlarına yönelik soruşturma açma emrini veriyorlar. Biz de duruma tepki göstermek amacıyla yetkili kurumlara yazı gönderdik. Bu da tesadüf değildir. Bazı belediye eşbaşkanlarımızı tutukladılar. Tutuklayamadıkları eşbaşkanlarımızı ve belediye yöneticilerimizi ise farklı gerekçeler ile baskı kurmaya çalışıyorlar. Bununla algı operasyonu yaratmaya çalışıyorlar. Belediyelerimizi toplumda itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar” dedi.

‘Sendika olarak özeleştiri vermeliyiz’

Geçtiğimiz dönemlerde toplumsal olarak verilen mücadele sonucu emekçilerin sendikal talebi daha fazla olduğunu; ancak yapılan ekonomik sözleşmeler ile sendikal mücadelenin eskiye oranla gerilediğine işaret eden Tüm-Bel Sen Siirt Şube Eşbaşkanı Mahmut Hekimoğlu, “Gittikçe sendikal faaliyetlerimiz ekonomiye doğru gidiyor. Ancak sendika olarak biz bunu doğru bulmuyoruz. Sendika olarak bizim burada bir eksiğimiz var. Sendikal eğitim vermedik. Bunun da özeleştirisini vermeliyiz” diye konuştu. 
Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Memuru Kanunu 657’ye tabi olan memur ve sözleşmeli çalışanlar ile iki yıllık sözleşme imzalandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi