Zeki İnsanlar Neden Yalnızken Mutlu Olurlar

GENEL KÜLTÜR & SANAT 16 Şubat 2017 18:33
Videoyu Aç Zeki İnsanlar Neden Yalnızken Mutlu Olurlar
A
a

Hiç yalnız kalabilmek için kimsenin olmadığı, çok ama çok uzaklara gitmek istediniz mi? Eğer cevabınız evetse, oldukça zekisiniz ve bilim adamlarının bu konuda bir görüşü var.


Singapur İşletme Üniversitesi ve London School of Economics and Political Science; insanların yaşadıkları yerler ile hayatlarından memnuniyet durumlarının ilişkisini ortaya koymak için ortak bir çalışma yürüttü. Sonuçlara göre kalabalık şehirlerde yaşayan insanların zeka seviyesi arttıkça mutluluk seviyesi azalıyor. 

Pek çok insan arkadaşlarıyla çevrili olmaktan mutlu olurken, zeki bireyler yalnızken daha rahat hissediyorlar. Peki bunun sebebi ne?

Bilim adamları, beynimizin evrimsel olarak en fazla 150 kişiden oluşan gruplarda çalışmaya adapte olduğundan, kalabalıklardan rahatsız olduğumuzu düşünüyorlar. Yani birey ne kadar zekiyse, kalabalıktan o kadar rahatsız oluyor.

Arkadaşlık bizi mutlu ediyor, psikolojik bir ihtiyaç olan ilgi ihtiyacımızı doyuruyor, ihtiyaç duyulduğumuz hissini yaşatıyor ve tecrübelerimizi paylaşmamıza olanak sağlıyor. Ancak zeki insanların arkadaşlıkla ilişkisi tam tersi: zeki insanlar yalnız olmaktan hoşlanıyor, diğer insanlarla birlikte olmaktan değil.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi