Virüs Çin'in bütün bölgelerine yayıldı

DÜNYADAN 30 Ocak 2020 11:53
Videoyu Aç Virüs Çin'in bütün bölgelerine yayıldı
A
a

Pekin yönetimi, yeni koronavirüsün ülkenin bütün bölgelerine yayıldığını açıkladı.

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüse karşı henüz bir aşı geliştirilemezken, ölü sayısı 170’e, enfekte olanların sayısı da 7 bin 711’e yükseldi. Pekin yönetimi, Tibet’te de bir vaka görülmesinin ardından virüsün ülkenin bütün bölgelerine yayıldığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü’yse (DSÖ) gelinen noktada tüm dünyanın tetikte olması gerektiği uyarısında bulundu. DSÖ koronavirüs nedeniyle Acil Durum Komitesi’ni bugün toplamaya hazırlanırken, kurumun Acil Yardım Koordinatörü Michael Ryan “Bütün dünya alarm durumuna geçmeye hazır olmalı” dedi. Ryan, dünya genelinde önlem alınması gerektiğini vurguladı.

DSÖ’NÜN ACİL DURUM İLAN ETMESİ BEKLENİYOR

Çin Sağlık Bakanlığı, ölümlerin neredeyse tamamının virüsün ilk yayıldığı Wuhan kenti ve Hubei bölgesinde yaşandığını açıkladı. Bununla birlikte, virüsün en az 15 başka ülkede de görülmesi nedeniyle DSÖ’nün bugünkü toplantısının sonucunda dünya çapında acil durum ilan etmesi bekleniyor. DSÖ’den yapılan açıklamada, virüsün son birkaç günde insandan insana bulaşma hızının artmasının endişe nedeni olduğu belirtildi. DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, bu konuda Almanya, Vietnam ve Japonya örneklerini göstererek “Çin dışındaki sayılar kısmen düşük olsa da, daha büyük bir salgın potansiyelini taşıyorlar” dedi.

TAHLİYE EDİLENLER KARANTİNADA TUTULACAK

Öte yandan, Çin’deki vatandaşlarını tahliye etmeye başlayan ülkeler karantina yöntemlerini de tartışıyor. Avustralya, Güney Kore, Singapur ve Yeni Zelanda Çin’den tahliye edilen herkesin, virüs belirtisi gösterip göstermediklerine bakılmaksızın en az iki hafta karantina altına alınacağını açıkladı.

‘ÖNLEMLERİ UYGULAMAYANLAR CEZALANDIRILACAK’

Pekin yönetimiyse son olarak, virüse karşı Devlet Başkanı Şi Jinping’in talimatları uyarınca önlem almayan yetkililerin cezalandırılacağını açıkladı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi