Siyasetin Çok Küçük Yaşlara Kadar İnmesi: Bir Toplumsal Sorunun İzlerini Sürmek

GÜNCEL 18 Mart 2024 13:28
Videoyu Aç Siyasetin Çok Küçük Yaşlara Kadar İnmesi: Bir Toplumsal Sorunun İzlerini Sürmek
A
a

Köşe yazarımız Özkan Kızılkaya yazdığı "Siyasetin Çok Küçük Yaşlara Kadar İnmesi: Bir Toplumsal Sorunun İzlerini Sürmek" başlığı ile makalesini okuyucularının beğenisine sundu.

Siyaset, toplumsal yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır; ancak son yıllarda siyasetin sadece yetişkinlerin değil, aynı zamanda gençlerin de dünyasına kadar sızdığına dair endişeler artmaktadır.

Bu durum, birçok açıdan ele alındığında, hem gençlerin ruhsal gelişimi hem de toplumun genel sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilecek bir sorun olarak önümüze çıkıyor.

Bir yandan, gençler saf ve öğrenmeye açık varlıklar olarak siyasi düşünceleri, ideolojileri anlamlandırma ve eleştirme yetenekleri gelişmemiştir. Dolayısıyla, siyasetin karmaşık ve çatışmacı yapısını anlamaları beklenemez. Bu durum, gençlerin yetişkinlerin siyasi görüşlerini sorgulamadan kabul etmelerine ve bu görüşlerin kendi düşünce yapılarında derin izler bırakmasına neden olabilir. Böylece, gençler kendi düşüncelerini oluşturma ve ifade etme fırsatını kaybederken, toplumun geleceğini şekillendirecek sağlıklı bir diyalog ortamı da zarar görüyor.

Makalenin tamamını okumak için tıklayınız

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi