Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında 200 öğrenci 3 ili gezdi

GÜNCEL 3 Kasım 2017 01:02
Videoyu Aç Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında 200 öğrenci 3 ili gezdi
A
a

Güroymak Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında 200 öğrenci Batman, Diyarbakır ve Van ilini gezdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğünün Şehirler ve Kültürler projesi kapsamında Güroymak Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, 200 öğrenci için Batman, Diyarbakır ve Van gezisi düzenledi. 

Güroymak Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aşur Doğan yaptığı açıklamada, gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. 81 ilde düzenlenen program ile 14-29 yaş grubu gençlerden özellikle kırsalda yaşayan ve dezavantajlı olanların tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımalarını, buralarda yaşayan akranları ile tanışmaları ve gençler arasında diyaloğun arttırılmasına katkı sağlayacak bir hareketlilik projesidir. Proje sayesinde 200 öğrenciyi Batman, Diyarbakır ve Van’a gördü dedi. 

Güzel bir gün geçirdiklerini ifade eden öğrenciler Batman, Diyarbakır ve Van’ı gezerek gördük, insanlarını konuşarak tanıdık ve kültürlerini yerinde inceledik. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi