Özkavak köyü okulunda uçurtma şenliği düzenlendi

GÜNCEL 13 Haziran 2019 13:36
Videoyu Aç Özkavak köyü okulunda uçurtma şenliği düzenlendi
A
a

Güroymak İlçesine bağlı Özkavak Köyü okulu eğitim öğretim yılının kapanmasına çok az kala geleneksel olarak karneden tertiplenen etkinlikler kapsamında uçurtma şenliği düzenledi. Şenliğe katılan öğrenciler, uçurtma uçurup, keyifli bir gün geçirdi.

Özkavak köyünde düzenlenen etkinliğe öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Uçurtma şenliği hakkında konuşan Özkavak Köyü okulu müdür yardımcısı Kadir Çetin, eğitim öğretim yılının kapanmasına çok kala geleneksel olarak öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz.

​Geçen yıl Hardvivor yarışması düzenlemiştik bu yıl ise piknik havasında uçurtma şenliği düzenledik. Öğretmen ve öğrencilerimiz kendi imkanları ile hazırladıkları uçurtmalar dağıtıldı. Uçurtma şenliğine köyden gelen veliler mezun olan diğer öğrencilerle birlikte 120 kişi katıldı. Amacımız çocuklara kaybolmuş geleneksel oyunlarından biri olan uçurtmayı öğretmek okulla hayatı ilişkilendirerek öğrencinin yaşamsal becerilerini artırmak.  

Velilerden Saban Sulan ve öğretmenlerden Yusuf Aydın ise şenliğe yoğun katılım olduğunu belirterek, bu yıl dördüncüsünü kutluyoruz uzaktan yakından gelen herkese teşekkür ederiz. Şenliğimize yoğun bir katılım var canı gönülden yapılan bir etkinlik çocukların mutluluğu bizim mutluluğumuz denildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi