İMC TV'nin kapatılması Meclis gündeminde

GÜNCEL 29 Şubat 2016 22:04
Videoyu Aç İMC TV'nin kapatılması Meclis gündeminde
A
a

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, İMC TV'nin hukuksuz bir şekilde kapatılmasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis gündemine taşıdı.

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, İMC TV'nin TÜRKSAT uydusu tarafından ekranının önce karartılıp daha sonra yayınına son vermesini Meclis gündemine taşıdı. Televizyon kanallarını denetleyen kurumun Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) olduğu halde Ankara Başsavcılığı'nın gönderdiği yazıyla kapatılan kanalın yasal gerekçesini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soran Ayhan, yayın yasağının Anayasa'nın 26'ıncı maddesine aykırı olduğunu ifade etti. 

Ayhan, yaşanan durumun hukuksuz olduğunu kaydederek, Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti: 

* Türkiye'deki mevcut yasalara göre tv yayınlarını denetleme yetkisi hangi kuruma aittir?
* İMC TV'nin TÜRKSAT uydusundan çıkarılmasına gerekçe yapılan bilirkişi raporu hangi kişi ve kurumlarca hazırlanmıştır? Bu kişi ve kurumların böyle bir görev ve yetkisi var mıdır?
* Bu güne kadar RTÜK tarafından İMC TV'ye, TÜRKSAT'tan çıkarılma gerekçesinde belirtilen 'terör örgütünün propagandasını yaptığı' gerekçesi ile herhangi bir uyarı veya ceza verilmiş midir?
* Anayasanın 28. Maddesi gereği basın ve haber alma hürriyetlerine yönelik engellerin kaldırılması için ne gibi tedbirler almayı planlıyorsunuz?

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi