Hayırsever Gençler’den Lösemi Hastası Gülizar’a Ortopedik Yatak Hediyesi

GÜNCEL 29 Ekim 2019 20:26
Videoyu Aç Hayırsever Gençler’den Lösemi Hastası Gülizar’a Ortopedik Yatak Hediyesi
A
a

İlçede çeşitli kamu kurumlarında çalışan Hayırsever Gençler, kendi aralarında topladıkları parayla lösemi hastası Gülizar Akyol için ortopedik yatak aldı.

Sosyal medyada “Güroymak İlçe Mem’ isimli Facebook hesabının paylaştığı görüntüler gençlerin dikkatini çekti.  İlçede çeşitli kamu kurumlarında çalışan Gençler, Gülizar Akyol’un sosyal medyada paylaşılan görüntüleri üzerine bir araya geldi. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda Gülizar’ın yerdeki bir yatakta yattığı görselleri Gençleri harekete geçirmeye yetti. Gençler kendi aralarında topladığı parayla lösemi hastası 8. Sınıf öğrencisi Gülizar Akyol için ortopedik bir yatak satın alarak, ilçe sakinlerinin yardımıyla yatağı Gülizar’ın ailesine ulaştırdı. 

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen ve “Hayırsever Gençler” olarak anılmak isteyen Gençler tarafından yapılan açıklamada bu tarz sorunların her toplumda zaman zaman görülebileceği belirtilerek herkesin gücü nispetinde bu kardeşlerimize yardımcı olmaları gerektiği vurgulandı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: 

“Biz aramızda topladığımız küçük miktardaki paralarla Gülizar kardeşimizin derdine derman olamazsak da en azından ufak da olsa kendisine bir yatak hediye ederek vicdanımızın sızını hafiflettik. Elbette bu yetmez ve daha fazlasını yapmak gerek. Diliyoruz ki toplumdaki herkes kardeşinin veya komşusunun acısına ortak olur ve şayet elinden geliyorsa küçük de olsa bir yardımda bulunur. Ki elinden hiçbir şey gelmiyorsa bile en azından Gülizar kardeşimiz gibi hasta olan kardeşlerimize moral verebilir. Bu kardeşimizin elbette morale ihtiyacı var fakat moralle birlikte maddi desteğe de ihtiyacı olduğunu fark ettik. Bu tür hadiselerde insanımızın duyarsız olmadığının bilincinde olduğumuzdan başka hayırsever insanlarımızın görmesine vesile oluruz düşüncesiyle bu haberin yapılmasını istedik. Ümit ediyoruz ki hayırsever insanlarımız, şu an Van’da yatan Gülizar kardeşimize ve ailesine daha çok yardımcı olurlar. Bizim insanımız yardımseverdir. İnanıyoruz ki sadece Gülizar değil tüm Gülizarlar toplumumuzun her tabakasındaki insanlarımızdan destek bulacaktır. Allah bu kardeşimize, tüm lösemi hastası kardeşlerimize acil şifa versin ve ailelerine de sabır ve güç versin. Umuyoruz ki Gülizar kardeşimiz bir an önce şifa bulur; ailesine ve arkadaşlarına kavuşur.”
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi