Güroymak’tan Trabzon’a kardeşlik köprüsü

GÜNCEL 15 Mayıs 2018 18:32
Videoyu Aç Güroymak’tan Trabzon’a kardeşlik köprüsü
A
a

Güroymak Kaymakamlığı ve Güroymak Belediyesi koordinesinde, kardeş okullar projesi kapsamında İlçeden 26 öğrenci ve 2 öğretmenin katılımıyla Trabzon'a gezi programı düzenlendi.

Proje kapsamında Trabzon’a giden Güroymak Mehmet Akif ortaokulu öğrencileri kardeş okul Trabzon Düzköy Gürgendağ Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından karşılandı. Karşılıklı hediyeleşmelerin yapıldığı buluşma renkli ve güzel görüntülere sahne oldu.

Toplam 3 gün süren gezi programı sayesinde Güroymak Mehmet Akif ortaokulu öğrencileri Trabzon ilini ve uzun gölü gezme fırsatı buldu.

Düzenlenen gezi programı ile ilgili değerlendirmede bulunan Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, etkinliğin önemine vurgu yaptı. Gezi programı sayesinde Güroymak’tan Trabzon'a giden öğrencilerin 3 gün boyunca hem kardeş okulun öğrencileriyle buluşma hem de Trabzon'u gezme fırsatı bulduğunu ifade eden Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Kaymakamlık ve Belediye olarak dostluk kervanı projesi kapsamında 2 yıldır öğrencilerimizi Trabzon ve Rize illerine gönderdik. Şimdi ise Mehmet Akif ortaokulu 26 öğrencimizi Trabzon iline gönderdik. Kardeş okul Düzköy Gürgendağ Ortaokulu öğrencileriyle yeni dostlukların ve arkadaşlıkların kurulmasına yardımcı olan bu tür ziyaretlerin bundan sonra da devam edilecektir. Pek çoğu hayatlarında ilk defa yaşadıkları bölge dışına çıkan Trabzon'un tarihi ve doğal güzelliklerini görme imkânını bulan öğrenciler çok mutlu olduklarını gördük diye konuştu.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Düzköy Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Eski Düzköy Belediye Başkanı Hikmet Değer, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Gürgendağı Ortaokulu Müdürü Ali Serdar ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi