Güroymak'ta yaptığı çorbaya dedesinin ismini verdi

GÜNCEL 22 Ocak 2018 12:40
Videoyu Aç Güroymak'ta yaptığı çorbaya dedesinin ismini verdi
A
a

Güroymak Belediye pasajında bir işletme sahibi olan Oktay Çetinbaş (43) yapmış olduğu çorbaya dedesinin ismini verdi.

1998 yılından bu yana çorbacılık yapan Çetinbaş, yapmış olduğu çorbayla tanınıyor. AA muhabirine açıklama yapan Oktay Çetinbaş, 98 yılından bu yana sabah 6’da iş yerimi açarım gerekli malzemeleri hazırlar siparişlerimi alırım bu şekilde gece 23:00’a kadar sürmektedir.

7 çocuk babasıyım hepsini de bu emekle okuttum. Bizim doğu kültüründe herkes yaptığı bir iş ile anılır. Rahmetli dedemin adı Hacı Bıro. Dedemi tanıyan çok kişi vardı bizde ona layık olmak için onun adını yaşatmak adına böyle bir girişimde bulunduk. Hacı Bıro çorbamızın sırrı kemik suyundan yapılmakta haricinde ne ezogelin nede mercimek ikisinin ortasıdır. Bu sayede yaptığımız çorba çok beğenildi sabit müşteride edindik dedi.

Müşteri olarak gelen Hakim Can ise haftanın 4 gününü Oktay ustanın yanında olduğunu belirterek, kahvaltı yapsam veya yapmasam da ustamızın yanına geliyor çorbamı her sabah içiyorum. Yapmış olduğu çorba ile bana göre sanki şifa kaynağı başka yerde tadamadığım tadı alıyorum samimi bir iş yeri ortamı dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi