Güroymak'ta yapılan ev baskınlarında 4 kişi gözaltına alındı

POLİTİKA 24 Ekim 2014 02:57
Videoyu Aç Güroymak'ta yapılan ev baskınlarında 4 kişi gözaltına alındı
A
a

Güroymak'ta (Norşin) düzenlenen ev baskınlarında 4 kişi gözaltına alındı.

Güroymak ilçesinde sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında S.A. (15), Müslüm Aysoy (18) ve Taner Aysoy (18) ve ismi öğrenilemeyen bir genç gözaltına alındı. Kapı ve camların kırıldığı baskınlarda gözaltına alınan gençlerin darp edildiği belirtildi. Kümbet Mahallesi'nde yapılan ev baskınında gözaltına alınan oğlu Taner Aysoy'un kapı ve camları kırarak içeri giren polislere tepki göstermesi ile birlikte darp edildiğini söyleyen anne Ferciye Aysoy, "Evin müsait olmadığını, giyinmemize müsaade etmelerini söyledik. Ama onlar IŞİD'den farksız bir şeklide eve saldırıp kapı camlarımızı kırdılar ve oğlumu darp ederek gözaltına aldılar. 5 yaşındaki oğlum korkudan konuşamıyor şimdi" dedi.
 
S.A.'nın babası İlham Aysoy da, muhtarlarla birlikte arama yapılması gerekirken muhtarın dışarıda bekletildiğini, evdeki herkese hakaret edilip arama yapıldığını söyledi.
 
Şenevler Mahallesi'nde Bedrettin Damar adlı yurttaşın evine baskın düzenleyen polislerin evde kimse olmadığı halde kapıyı kırarak içeri girip arama yaptığını söyleyen eşi Çiğdem Damar, "Bu hangi vicdana sığar. Akşam cenazemiz vardı, oraya gitmiştim. Bakmakla sorumlu olduğum özürlü ve yaşlı hastam var. Bu şekilde hunharca evime girip kapı camları kırmışlar. Adalet bu mudur" diye tepki gösterdi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi