Güroymak'ta ucuz ekmek kuyruğu

GÜNCEL 25 Haziran 2016 17:43
Videoyu Aç Güroymak'ta ucuz ekmek kuyruğu
A
a

Güroymak ilçesinde ramazan ayında ekmek fiyatlarının düşük olması sebebiyle ilçede fırınların önünde kuyruklar uzun kuyruklar oluşuyor.

Güroymak ilçesinde ekmeğin fiyatı 90 kuruştan 60 kuruşa inmesiyle ilçede bulunan fırınlar önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ramazan ayının gelmesi ekmeğin ucuzluğu ile kadınların ekmek pişirememesinden dolayı fırınlarda yoğunluk yaşanıyor.

Güroymak ilçesinde esnaf olan fırıncı Cezmi Yetek yaptığı açıklamada, ekmeğin ucuz olması ve bayanların artık eskisi gibi tandır ekmeğini pişirmediğini belirterek, ekmeğin fiyatı 90 kuruştan 60 kuruşa indi. Bir ailede ekmek pişirmek ve yapılan masraflardan dolayı kaçınmak için zahmete girmeden fırın ekmeğini tercih ediyor. Eskiye nazaran şuan ekmek sayısını yükseltip fazla mesai yapıyoruz. Günlük ortalama bin 600 ekmekten şuan 3 bin ekmeğe çıkardık sayısını dedi.

Ekmek almaya gelen vatandaşlardan Bayram Babrak ise ramazan ayında ekmek pişirmek yorucu. Tandır ekmeğini 10 ailelik bir nüfus düşünürsek 2 günde bir pişirmesi gerekiyor. Tandır ekmeğini ramazan ayında pişirilmesi hem yorucu hemde maliyeti şuan yüksek. İlçemizde ekmek fiyatlarının düşmesi nedeniyle ekmeğimi fırından almayı tercih ediyorum. Tabiiki ileriki zamanlarda ekmeğin fiyatı yükselirse tekrar yine tandır ekmeğine döneriz dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi