Güroymak’ta tefecilikle mücadele yürüyüşü düzenlendi

GÜNCEL 4 Mayıs 2018 14:02
Videoyu Aç Güroymak’ta tefecilikle mücadele yürüyüşü düzenlendi
A
a

Güroymak ilçesinde vatandaşların tefeciler tarafından mağdur edilmesi nedeniyle tefecilerle mücadele amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Güroymak Kaymakamlığı koordinesi ile Güroymak Tefecilerle ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Sıracettin Şahsuvaroğlu, platform üyeleri ve vatandaşlar Güroymak Selahaddin Eyyubi saat kulesi bir araya geldi.

Güroymak Tefecilerle ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Sıracettin Şahsuvaroğlu toplanan vatandaşlara seslendi. Şahsuvaroğlu konuşmasında, yüce yaratıcımız bizleri yeryüzünde halife olarak yaratırken bazı sorumluluklar verdi. Dedi ki ayeti kerimede Ali İmran suresinin 104 ayeti kerimesinde Allah’u Teâlâ hazretleri sizden hayra çağıran iyiliği emreden kötülüğü men eden bir topluluk bulunsun işte bunlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir. Bizlerde bugün burada ilçemizde bulunan bu kötülüğü ortadan kaldırmak için bulunmaktayız. Eskiden cihat etmek için Müslümanlar kılıçla savaşırdı ama bugün öyle değil bizler Allah’ın izniyle burada yürürken attığımız her adımımız bizler için bir cihat sevabı olacaktır. Muhammed Mustafa efendimizin veda hutbesinde ayaklarının altına aldığı tefeciliği bugünden sonra Allah’ın izniyle bizler sürdüreceğiz. Bakın bütün kavimlerin helak olmasının sebebi işlenen kötülüklerin yanında sesiz sağır kesilen insanların yüzünden olmuştur. Allah’u Teâlâ Hazretleri buyuruyor ki onlar yaptıklarından dolayı başlarına bir bela musibetin geleceğini düşünmediler sessiz ve sağır kaldılar. İşte bugün bizlerde burada sessiz kalmayacağız. O vampir gibi insanların kanlarını emen mağdurlar yaratan aslında tefecilerin ellerine düşen en az tefeci kadar suçludur. Burada o mağduriyetin yaşanmaması için mücadelemiz o çocuk o hanım evlatlardır. Bizler adım adım gideceğiz Allah’ın izniyle adımlarımız devam edecektir dedi.

Düzenlenen yürüyüşe, Güroymak Tefecilerle ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Sıracettin Şahsuvaroğlu, platform üyeleri, İlçe Emniyet Müdür Erbil Başar, Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, kurum müdürleri, STK’lar, kanaat önderleri, imamlar, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi