Güroymak’ta Stk'lardan Kudüs protestosu

GÜNCEL 15 Aralık 2017 19:53
Videoyu Aç Güroymak’ta Stk'lardan Kudüs protestosu
A
a

Güroymak’ta Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma yolunda adımlarına karşı ortaklaşa düzenlenen basın açıklaması Güroymak Selahaddin Eyyubi meydanında gerçekleştirildi.

STK‘ların ortak metnini okuyan Güroymak Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Emrah Aktaş açıklamasında, değerli Güroymak'lı hemşerilerim, benimde telaffuzunu daha çok sevdiğim manevi ve tarihi adıyla Norşin'li abilerim kardeşlerim Kudüs savaşın değil barışın şehridir.

Fahri kainat efendimiz Muhammed Mustafa s.a.v'in davasını ve ülkenin refahını bizden sonraki nesillere taşıyacak değerli, yürekli ve imanlı genç kardeşlerim. Seslerimizi dünyanın kulaklarına mıhlayan değerli basın mensupları izleri selamların en güzeli olan Allah’ın selamıyla selamlıyorum
İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Amerika Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Bu karar asla ve kesinlikle kabul edilemez. Bu talihsiz ve akıl yoksulu karardan süresiz ve kesin geri dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine ve yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, tüm müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Çünkü Komutanı Hz. Muhammed s.a.v olan bu ümmet kimseye boyun eğmeyecektir dedi.

Yapılan basın açıklamasına katılan vatandaşlar pankartlarda, Kudüsteki zulme susan dil, imanlı bir kalbe tercüman olmaz, Özgür Kudüs için ayaktayız, zulme rıza gösterme, zulme duyarsız kalma yazıları yer aldı.

Basın açıklaması sırasında slogan atan vatandaşlar İsrail bayrağını ve Amerika Başkanı Donald Trump’ın resmini yaktı.

Basın açıklamasına, Ak Parti İl Başkanı Nesrullah Tanğlay, Merkez İlçe Başkanı Engin Günceoğlu, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Şems Nasır, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, Tatvan Ak Parti İlçe Başkanı Cemil Sayılgan, Tatvan Gençlik Kolları Başkanı Zafer Keserci, Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak STK'lar ve bir çok vatandaş katıldı. 
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi