Güroymak’ta şiddetli yağış nedeniyle 6 mahallede sel meydana geldi

GÜNCEL 13 Aralık 2018 16:03
Videoyu Aç Güroymak’ta şiddetli yağış nedeniyle 6 mahallede sel meydana geldi
A
a

Güroymak’ta etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle 6 mahallede su baskınları meydana geldi.

Güroymak’ta iki gün aralıksız yağan yağmur nedeniyle ilçeye bağlı Girne, Şenova, Yeşilova, Barış, Şirintepe, Kümbet mahallelerinde su baskınları meydana geldi. 
Akşam saatlerinde şiddetlenen yağmur en çok Girne Mahallesinde etkisini göstererek birçok ev su altında kaldı. Mahalle sakinleri kendi imkanları ile kapıların önünü kapatarak suyun içeri girmesini engellemeleri rağmen başarılı olmadı.

İki gündür devam eden yağışın kendilerini olumsuz etkilediğini söyleyen Rıdvan Gülelçin, sadece etrafımızda 4 ev benim gibi mağdur durumda gördüğünüz gibi hiçbir eşya kullanılamaz halde her akşam işimden gelip burada kanepenin üzerinde rahatça uzanmam gerekirken 1 metreye kadar yağmur suyu ile evin içinde şaşırmış durumdayım. Bu mahallede afad mahallesi diye biliniyor her dönemde bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız denildi fakat her yıl biz bu mağduriyeti yaşıyoruz. 1 yıldır evliyim eşyalarımı hepsini sıfır almıştım şuan kullanılamaz durumda, amcam ve amcamın oğlu da komşum onlarında benim durumumdan farksız perişan durumdayız. 

Evini su basan Zeki Gülelçin ise 40 yıldır halimiz bu şekilde gerekli çalışmalar yapıldı fakat yeterli değildi. Evde yatacak bir durumumuz yok bu akşamı mecbur bir komşuda geçireceğiz yarına kadar ne yapacağımızı kara kara düşünüyorum. Zarar bir tarafa suyun içinde hastalandık. Suyu tahliye etmeye çalıştık fakat başarılı olamadık gördüğünüz gibi göbeğimize kadar suya gömülmüşüz.

Evde bulunan eşyalarımız şuan kullanılamaz halde mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerimizden yardım talep ediyoruz.

Şiddetli yağış nedeniyle mahallelerde bulunan su kanalları taştı taşması sonucu bazı yollarda iş makineleri ile ek su kanallı oluşturuldu.

Öte yandan diğer mahallelerde Güroymak Belediyesinin iş makineleri, personellerin çalışmaları sürdürüldüğü ve zarar tespit çalışmaları yapılacağı belirtildi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi