Güroymak’ta lösemili çocuklar için yürüdüler

GÜNCEL 8 Kasım 2019 15:47
Videoyu Aç Güroymak’ta lösemili çocuklar için yürüdüler
A
a

Güroymak’ta Lösemili Çocuklar için farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

Güroymak ilçesinde Fatih Ortaokulu tarafından 2-8 Kasım tarihleri arasında Lösemili Çocuklar haftası nedeniyle farkındalık yürüyüşü yapıldı.

​Güroymak Fatih Ortaokulundan başlayan yürüyüşte lösemi değil iyilik bulaşır pankartının arkasında ellerinde lösemiye dikkat çeken dövizler taşıyan öğrenciler, öğretmen ve kurum müdürleri Güroymak Kent Meydana kadar yürüdü. Farkındalık oluşturmak için yapılan yürüyüşte katılımcılar maske takarak farkındalık kampanyasına katıldı. Ayrıca öğrenciler tarafından vatandaşlara lösemi hastalığı ve ne yapılması gerektiği hakkında bilgiler içeren el broşürleri dağıtıldı.

Güroymak Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar yürüyüş sonrasında öğrencilere seslenerek, farkınızı gösterdiniz gurur duyduk çok ses getirdiniz ilçede de farkındalık oluşturdunuz. Hepinizi tebrik ediyorum. Lösemili çocuklar haftası bu hafta önceki günlerde sağlık müdürlüğümüzden hekimlerimiz geldiler sizlerle görüştüler bu haftayla ilgili bilgi verdiler. Bu açıdan güzel bir yürüyüş oldu sizde ilçemizde insanlarımıza karşı bir farkındalık oluşturdunuz. Ben hepinizi tebrik ediyorum iyi dersler diliyorum dedi.

Yürüyüşe Güroymak Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, İlçe Emniyet Amiri Erbil Başar, Güroymak Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, Fatih Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi