Güroymak’ta kız yatılı hafızlık Arapça kuran kursu temeli atıldı

GÜNCEL 28 Mayıs 2018 23:12
Videoyu Aç Güroymak’ta kız yatılı hafızlık Arapça kuran kursu temeli atıldı
A
a

Güroymak ilçesine bağlı Haydar mahallesinde kız yatılı hafızlık Arapça Kur’an kursunun temeli yapılan törenle atıldı.

Kız yatılı hafızlık Arapça Kur’an kursu arsa yeri hayırsever bir bayan tarafından bağışlanan ve yapımı ise bir hayırsever iş adamı tarafından 700 metre kare alanda yapılacağı belirtildi.

Güroymak Haydar mahallesinde yapılacak Yatılı Kız Kur´an Kursu´nun temel atma törenine, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, davetliler ve mahalle sakinlerinin katılımıyla yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Kur´an Kursu’nun yapımında emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ederek şunları söyledi. Bugün burada temelini attığımız Yatılı Kız Kur´an Kursundaki gayemiz yüz yıl sonrasını düşündüğümüz ahlaklı, vatanına bayrağına ve dinine bağlı nesiller yetiştirmektir. Allah´a hamdolsun ilçemiz evliyalar diyarı, şüheda burcu, hafızların menbağıdır. Güroymak'lı insanı hayırseverdir. Nurşin insanı kadir şinastır. Ben huzurlarınızda Yatılı Kız Kur´an Kursu´muzun arsasını bağışlayan çok kıymetli hayırsever hanımefendiyi, yapımını üstlenen çok kıymetli hayırsever iş adamı Kıyasettin Çetinkaya kardeşime, teknik arkadaşlarımıza ve sizlere çok teşekkür ediyorum. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır, hizmet edendir prensibinden hareketle Güroymak Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerimiz insan merkezli, dua almaya odaklı devam ediyor. Temelini atacağımız Yatılı Kız Kur´an Kursumuzun mahallemize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Memleketimizin güzel ahlakla yetişen nesillere ihtiyacı var. Kur´an Kursumuzda buna vesile olacaktır diye konuştu.
Hep birlikte edilen duanın ardından Kur´an Kursu´nun temeline ilk harç atıldı.

Törene Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Müftüsü Yahya Aktaş, kanaat önderlerinden Abdulkerim Çevik ve vatandaşlar katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi