Güroymak'ta kış mevsiminde yaz havası

GÜNCEL 6 Ocak 2018 13:14
Videoyu Aç Güroymak'ta kış mevsiminde yaz havası
A
a

Güroymak’ta hava sıcaklığının 10 dereceyi bulmasıyla vatandaşlar çarşı merkezinde çay ocaklarına ait taburelerde oturarak güneşli havanın tadını çıkararak çaylarını yudumladılar.

Güroymak’ta kış mevsiminde havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilen vatandaşlar, çay ocaklarının önüne akın etti. Güneşli günlerin tadını çıkaran vatandaşlar, taburelere oturarak bahar havasını andıran güneşli günü arkadaşlarıyla sohbet etme imkanı buldu. 

İlçede esnaf olan Cesim Turus, ilçede kış mevsiminin çok güzel geçtiğini söyledi. Güneşli havayı değerlendirdiklerini ifade eden Turus, Hava soğuk değil fevkalade güzel esnaf olarak bizlerde faydalanıyoruz. Dışarıya çıkıp eş dost alışveriş yapıyor.

Yaz havası gibi çok güzel. 20-25 yıldır böyle hava görmedim bir önceki senede bu zamanlarda çok kuru bir soğuk ve kar vardı. Vatandaş kömür sıkıntısı yaşıyordu, hayvanları için yem bulamıyordu. Havanın güzel olması nedeniyle hayvanların yemlerinde zamda yaşanmadı. Geçen sene bundan faydalanan fırsata çeviren insanlar vardı. Görüyorsunuz havanın güzel olması nedeniyle millet dışarda oturuyor. Bu aylarda böyle bir havaya rastlamadım diye konuştu. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi