Güroymak’ta kent meydanı yapılıyor

GÜNCEL 18 Mayıs 2018 15:39
Videoyu Aç Güroymak’ta kent meydanı yapılıyor
A
a

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Güroymak Öğretmen evi olarak kullanılan binanın % 49'u Güroymak Belediyesine, % 51'i Bitlis İl Özel İdaresine ait olup, Bitlis İl Özel idaresine ait olan % 51'lik hissesi, 650 bin TL karşılığında Güroymak Belediyesince satın alındı.

Güroymak’ta kent meydanı yapılıyor
Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Öğretmen evini yıkmaya başladık. Öğretmen evinin alanı, Selahattin'i Eyyubi meydanıyla birleştireceğiz. Bu alanda Güroymak İlçemiz için Kent meydanını yapmaya başlayacağız. Güroymak halkının ve ilçemize gelen ziyaretçilerin nefes alabileceği bir kent meydanı haline getireceğiz. Modern kentlerde, şehirlerle özdeşleşen meydanların olduğunu ifade eden Alibeyoğlu, Çağdaş kentlerin meydanlarıyla ön plana çıktığını görüyoruz. Güroymak ilçemizde bu meydanla ön plana çıkacaktır.

Güroymak'la özdeşleşen meydan olacak halkın hakikaten seveceği bir proje olacak ve İlçemizde büyük meydanımız olmuş olacak. Mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Bir kez daha söylemekte fayda görüyorum. Belediyelerin görevi sadece yol kaldırım ve tesis yapmak değildir. Çağdaş görünüme zarar veren, kenti mutlu etmeyen kötü yapıları yıkmak, yerlerine yeni projeleri yapmak da bizim görevimizdir. Kentin hassasiyetlerini değerlendirerek öğretmen evini yıkmak kararını aldık. En kısa zamanda projemizi bitirip Güroymak halkımızın hizmetine açacağız dedi. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi