Güroymak'ta imam hatiplilere yönelik söyleşi

GÜNCEL 29 Kasım 2019 23:20
Videoyu Aç Güroymak'ta imam hatiplilere yönelik söyleşi
A
a

Güroymak Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik söyleşi programı yapıldı.

Barajyolu Mahallesi'nde bulunan Güroymak Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda Bitlis Eren Üniversitesinden gelen 3 öğretim görevlisi tarafından öğrencilere yönelik söyleşi gerçekleştirildi.

Öğretim Görevlisi Ethem Babrak yaptığı konuşmada, kendisinin de buradaki öğrenciler gibi bir Güroymaklı olduğunu ifade etti. Başarmanın emek ve gayret gerektirdiğini belirten Öğr. Gör. Babrak, öğrencilere sosyal medyanın olumsuz etkilerinden bahsederek çeşitli örnekler verdi. Sosyal medyanın olumsuz örnekleri üzerinde duran Babrak, çeşitli görseller eşliğinde Müslümanların medya karalandığını, öğrencilerin uyanık olması ve medyada sunulan her habere inanmaması gerektiğini söyledi. Çeşitli medya organlarında sunulan haberlerin kaynağının ve doğruluğunu kesinlikle araştırılması gerektiğini belirten Ethem Babrak, gençlerin kendilerini geliştirmesi noktasında kitap okumanın değerine değindi. Ogr Gör. Babrak konuşmasının devamında şunları söyledi. Gençler, sizler geleceğimizsiniz. Bizler için kıymetlisiniz. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve biliyorsunuz, o da sizin gibi bir İmam Hatipli. Sizler davranışlarınızla, hedeflerinizle sıradan insanlardan farklı olmalısınız. Sizlere inanıyor, güveniyor ve hepinize başarılar diliyorum. Bizleri konuk ettiğiniz her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Programın devamında sözü Öğr. Gör. Sercan Aksoy aldı. Aksoy konuşmasında Tatvanlı olduğunu, kendisinin de bu yöreden biri olduğunu, buradaki öğrencilerden belki de daha az imkanlara sahip olduğunu ama her şeye okuyarak, mücadele ederek başarıyı elde ettiğini söyledi. Avukatlık mesleğini ve aynı zamanda Öğretim Görevlisi olduğunu aktaran Aksoy, öğrencilere çalışmakla başarının geleceğini ifade etti. 

Programın devamında sözü Öğr. Gör. Ömer Şengül aldı. Şengül konuşmasında öğrencilerin başarıyı yakalaması için bir engel olmadığını, kendi dönemlerindeki yaşadığı zorluklardan bahsetti. Şengül İmam Hatipli olmanın farklı bir anlamı olması gerektiğini söyledi. 

Programda son sözü okul müdürü Mehmet Oral aldı. Oral konuşmacı Öğretim Görevlilerine konuşmalarından dolayı teşekkür etti. Yaklaşık bir saat süren program soru cevap bölümünün ardından Öğr. Gör. Babrak'ın anlattığı bir Mevlana hikayesiyle sona erdi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi