Güroymak'ta Göktaş ve Tuzğu aileleri barıştırıldı

GÜNCEL 25 Kasım 2023 18:46
Videoyu Aç Güroymak'ta Göktaş ve Tuzğu aileleri barıştırıldı
A
a

Güroymak ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aile barıştırıldı.

Güroymak ilçesi Bağlar Mahallesi Mehmet Selim Özmen Camii’nde düzenlenen barış merasimi Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlçeye 12 kilometre uzaklıktaki Güzelli köyünde meydana gelen Göktaş ve Tuzğu ailelerinin fertleri arasında iki ay önce yaşanan kavga husumete dönüştü. Aileler arasındaki husumet, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Ahmet Barış Ulucanlı, İlçe Müftüsü Murat Demir ve kanaat önderlerinin girişimleriyle sona erdi. 

Bağlar Mahallesindeki Mehmet Selim Özmen Camisi'nde düzenlenen törende bir araya getirilen aile fertleri, kuranı kerim altından geçerek barıştı.

İlçe Müftüsü, birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamanın gayreti içinde olunması gerektiğini belirterek, barışma erdemini gösteren aile fertlerine teşekkür etti. Tüm Müslümanlar kardeştir. İslam kardeşliği kan kardeşliğine benzemeyecek kadar ulvi bir mertebedir. Güzel bir barış törenine şahitlik ettik. Ailelerin barışmasında emeği geçenlere teşekkür ederim dedi.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Zahid Uzun konuşmasında, öncelikle insanı yönden konuşmak istiyorum. Dünya dediğiniz 3 günlük bir serüvenden ibaret. Dün yaşadık bugün yaşıyoruz yarın yaşayıp yaşamayacağımız belli değil o yüzden kalp kırmamak gerektiğini düşünüyorum. Bugün bu barışın olmasıyla Mehmet Zahid Uzun olarak büyük bir mutluluk duyuyorum. Birde tabii ki kaymakam yönünde konuşmak gerekirse özellikle 5442 sayılı kanunun bize verdiği yetkiler var bunlardan biride toplumun huzurunu sağlamak ve korumak. Biz bu yetkinin altında kalmadan yetkinin altında ezilmeden hem emniyetimizin hem de jandarmamızın bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Tabii ki bu barışın olması bizim için çok önemli ama çıkacak diğer olaylarla yine bu yetkimizi sonuna kadar kullanacağımızı da bilmenizi isterim. Tekrardan bu barışta emeği geçen ilçe jandarma komutanımıza ve diğer büyüklerimize çok teşekkür ediyorum dedi. 

Törene Bitlis İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Zahid Uzun, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Ahmet Barış Ulucanlı, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, kanaat önderleri ile aile üyeleri katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi