Güroymak'ta engelliler haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi

GÜNCEL 11 Mayıs 2018 14:09
Videoyu Aç Güroymak'ta engelliler haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi
A
a

Güroymak ilçesindeki bir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören engelli öğrenciler tarafından hazırlanan şiir eşliğinde semazen gösterisi büyük ilgi gördü.

Güroymak Yatılı İlköğretim Okulunun (YBO) konferans salonunda düzenlenen programda konuşma yapan kurum müdürü Ercan Kardaş, her bireyin bir engelli adayı olduğunu belirtti. Engelliliğin toplumsal alanda etiketlenmeyle karşı karşıya olan gruplardan biri olduğunu ifade eden Kardaş, etiketlenmeyle ilgili pek çok sosyal psikolojik olumsuzluklar söylenebilinir. Engellilere yönelik destekleyici uygulamalar, pozitif ayrımcılık bireyin özel ve toplumsal yaşantısının zorluklarını bir ölçüde giderirken, bir başka açıdan bu farklılığın oluşturduğu sorunları gidermesinde yardımcı olur. Kardaş Engelliler Haftası dolayısıyla yaptıkları etkinliğin farkındalık yaratmak için düzenlendiğinin altını çizdi. 

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçemizde bedensel engelli vatandaşlarımıza gerekli yardımları sağlıyoruz. Kaymakamlık olarak tespit edilen bedensel engelli vatandaşlarımıza akülü tekerlekli sandalye ve elektrikli bisiklet hediye ettik. İşitme problemi yaşayan vatandaşlarımızın bir kısmına işitme cihazı dağıttık. Yatalak hastalara hasta yataklarını verdik ve vermeye devam ediyoruz. Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın rahat dolaşmaları için evlerin bahçe ve yollarını parkelerini yaptık. Her sorunlarıyla ilgilenmeye çalışıyoruz dedi.

Programa, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erbil Başar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün, okul müdürleri ile davetliler ve engelli öğrenciler katıldı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi