Güroymak’ta engelli 10 vatandaşa engelli aracı hediye edildi

GÜNCEL 14 Haziran 2017 12:17
Videoyu Aç Güroymak’ta engelli 10 vatandaşa engelli aracı hediye edildi
A
a

Güroymak Kaymakamlığı, kentte önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 10 bedensel engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye ve elektrikli bisiklet alındı.

Hükümet Konağı bahçesinde aileleri ile birlikte gelen engellilerle tek tek ilgilenen İlçe Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu vatandaşların akülü tekerlekli sandalyelere binmelerine yardım etti. Akülü tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Alibeyoğlu ilçede ulaşabildikleri her yoksula ve ihtiyaç sahibine destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu, İşitme problemi yaşayan vatandaşlarımızın bir kısmına işitme cihazı dağıttık. Sağlık birimler vasıtasıyla bütün ailelerimizin kulak taramasını gerçekleştireceğiz. Kulak cihazına ihtiyacı olan bütün vatandaşlarımıza kaymakamlık olarak işitme cihazları alacağız. Aynı zamanda yine şöyle bir kampanyamız var ilçemizde sandalyeye ihtiyacı olan elektrik veya akülü sandalye herkese Allah’ın izniyle sandalye araç vereceğiz. Tabii bu ciddi manada bize yük getiriyor ama kaynağımız şu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının kaynaklarını etkin ve verimli kullandığımızdan dolayı elimizden artan parayla bu malzemeleri almış bulunmaktayız. Vakıf kaynakları çok ciddi manada sağlıklı kullanıldığını söyleyemeyiz. Hak etmeyen birçok insanın vakıftan yardım aldığını hak edenlerinde birçoğunun almadığını biz mümkün mertebe ince eleyip sık dokuyoruz. Vakfımızdan dosyası olan bütün dosyaları raflardan indirdik tekrar bir daha gözden geçirdik ve şunu gördük çok ciddi manada ihtiyacı olmadığı halde bir şekilde bize yalan yanlış beyan vererek vakıftan yıllarca yardım alan vatandaşlarımızı tespit ettik. Tabii gerekli çalışmaları yapınca her ay epeyce bir kaynağımız bizde kalmış bulunmakta ve onu da bu ihtiyaç sahibi güzel genç kardeşlerimize yardım olarak aktarıyoruz.

Engelli Yunus’un annesi Aysel Korkmaz, ilçe kaymakamımızdan Allah razı olsun çocuğum engelli olduğundan sevindirdi rabbim onu da sevindirsin vesile olan herkese de teşekkür ederim. 

Kaymakam Alibeyoğlu’na teşekkür ederken, ilk kez akülü tekerlekli sandalye sahibi olan bedensel engelli Yunus Korkmaz, duygulu anlar yaşadı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi