Güroymak'ta eğitim-öğretim değerlendirme toplantısı

GÜNCEL 7 Şubat 2017 13:50
Videoyu Aç Güroymak'ta eğitim-öğretim değerlendirme toplantısı
A
a

Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu başkanlığında eğitim-öğretim değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kaymakam Alibeyoğlu başkanlığında, İlçe Milli Eğitim, şube, ilçe merkez belde ve köy okul müdür ve müdür yardımcılarının katılımıyla, Güroymak İpek Yolu Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, ilçenin eğitim öğretimi değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Alibeyoğlu, eğitim ve öğretimin önemine vurgu yaptı.

İlçenin eğitim ve öğretimindeki başarı çıtasının yükseltilmesi için daha çok çalışmak gerektiğini ifade eden Alibeyoğlu, şöyle konuştu: 

"Geleceğe daha emin olarak bakmak istiyorsak, bizi bu coğrafyada yaşatmamak isteyenlere karşı daha güçlü olacaksak, mutlaka eğitimde yüzde yüz başarı sağlamamız lazım. Bu başarıyı elde etmede de üç ana unsur var. Bunlar, öğretmenlerimiz, toplum ve ailelerdir. Eğer bu üç grupla uyum içerisinde çalışıp, hedeflerimizi belirler, yapmamız gerekenleri yaparsak başarıya kolayca ulaşırız. Bu anlamda okul yönetici ve öğretmenlerine de büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Okullarımızda bilgi ve sanatsal ağırlıklı yarışmalar yapmaya özen gösterelim. Okullarımızda öğrencilerimizi tüm spor dalları müsabakalarına katılımlarını sağlayalım. Veli ziyaretlerine önem verelim."

Okullarda görev yapan rehber öğretmenlerin görevlerini en iyi şekilde yapması gerektiğini belirten Alibeyoğlu, madde bağımlısı öğrencileri de topluma kazandırmak için daha çok çaba harcamak gerektiğini kaydetti.

Alibeyoğlu, "Okul temizliğine gereken önemi verelim. Öğretmen ve öğrencilerimizin kıllık ve kıyafetlerine dikkat etmeleri konusunda uyaralım. Tarihimizi geçmişimizi, aile yapılarımızın önemi hakkında öğrencilerimize anlatmaya çalışalım. Çocuklarımız zamanlarının büyük bölümünü okullarda geçiriyor. Okullarda aldıkları eğitimle geleceğe şekil vermeye çalışıyorlar. Onun için verilecek eğitim oldukça kaliteli, erdemli ve doğru olmalıdır." dedi.

TEOG ile üniversiteye sınavları hazırlık kurslarına gereken önemin gösterilmesi gerektiğini anlatan Alibeyoğlu, başarı çıtasının yükseltmesi için öğrencilerin tek tek yakından takip edilmesi konusunda talimatta bulundu.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi