Güroymak’ta dezenfeksiyon ve depo temizliği konulu toplantı

GÜNCEL 30 Eylül 2017 12:42
Videoyu Aç Güroymak’ta dezenfeksiyon ve depo temizliği konulu toplantı
A
a

Güroymak’ta içme kullanma sularında dezenfeksiyon ve depo temizliği konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Güroymak İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan toplantıda içme ve kullanma sularında yürütülen su sanitasyon hizmetlerinde gelinen son nokta ve sunulan hizmet niteliği değerlendirilerek, içme ve kullanma sularında kirliliğe neden olan etkenler, içme suyunun özellikleri ile en sağlıklı içme suyu kalitesine ulaşılabilmesi için izlenmesi gerekenler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. 

Bilgilendirme toplantısında sunum ile bilgi aktaran görevliler, İlçe genelinde bakiye klor yetersizlik oranları, kimyasal ve mikrobiyolojik uygunsuzluklar ile su deposu uygunsuzlukları ve söz konusu uygunsuzlukların önlenmesine yönelik alınması gereken tedbirler de ele alındı. Şebekede klorlamanın yeterli ve kesintisiz şekilde yapılması, kaynak ve depo çevresinde koruma alanı oluşturulması, depolardaki sabit merdivenlerin kaldırılıp 6 ayda bir periyodik olarak depo temizliğinin yapılması gerektiği de belirtildi. 

Kaymakam ve Belediye Başkanı Ufuk Özen Alibeyoğlu yaptığı açıklamada ise İlçemiz su analiz değerleri konusunda Türkiye ortalamasının üzerindedir. İlçe Özel idare Müdürlüğümüzce köydeki su depolarımıza otomatik klorlama tüpleri satın alıp taktırdık. Sularımızın temizliği konusunda özellikle muhtarlarımızın büyük çaba sarf etmeleri gerekmektedir dedi. Kaymakam Alibeyoğlu, Belediye ve Kaymakamlık olarak çalışmalar için her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Toplantıya, Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlileri, Belediye Su işleri, İlçe Özel İdaresi temsilcileri, İl ve İlçedeki Çevre Sağlığı Teknik Personelleri ve Köy muhtarları katıldı. 
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi