Güroymak'ta Atletizm Bölge Grup Yarışması Düzenlendi

GÜNCEL 29 Mart 2019 23:09
Videoyu Aç Güroymak'ta Atletizm Bölge Grup Yarışması Düzenlendi
A
a

Güroymak ilçesinde Atletizm Altyapısını Geliştirme projesi kapsamında Atletizm Bölge Grup Yarışması düzenlendi.

Türkiye Atletizm Federasyonunca yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen grup yarışmasına Bitlis, Muş, Van, Şırnak, Hakkari ve Siirt'ten 128 sporcu katıldı.

Sporcular, yağmur ve soğuk havaya rağmen zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Dört kategoride bin 500 ile 2 bin metrede düzenlenen yarışmada fenalık geçiren bazı sporculara sağlık ekipleri ve antrenörler yardım etti, bazı sporcular da yarışı güçlükle tamamladı.

Atletizm Federasyonu 1. Bölge Koordinatörü Fadıl Kara, grup yarışmasında dereceye giren sporcuların Türkiye Şampiyonası'nda kendi illerini temsil edeceğini söyledi.

Burada dereceye girenler 28 Nisan'da Sakarya'da yapılacak final yarışmasına katılacak. Çocukların performansı çok güzel. İnşallah burada güzel derece alarak illerine dönerler. Yarışmada dereceye giren sporcularla ileride atletizm milli takımının altyapısını oluşturmayı hedefliyoruz. Bu, federasyonumuzun devam ettirdiği bir projedir. Burada dereceye giren sporcular milli takımda yer alacak. Çocuklarımız yağmurlu havaya rağmen yarışıyor. Pistimiz de çok güzel.

Bu müsabakalarda takım olarak ilk 2 dereceyi alan sporcular 28 Nisan 2019 tarihinde Sakarya'da yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacaklar. Türkiye şampiyonasında her kategoride ferdi olarak ilk 5'e girenler Atletizm Milli Takımının alt yapısını olusturacaklar ve kampa alınacak. Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu'na Atletizm Federasyonu Başkanlığınca teşekkür plaketi verildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi