Güroymak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. Yıldönümü Kutlandı

GÜNCEL 29 Ekim 2020 12:09
Videoyu Aç Güroymak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. Yıldönümü Kutlandı
A
a

Güroymak ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağının bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Emre Zeyrek bir konuşma yaptı. Kaymakam Zeyrek, Bugün tarihten silinmek istenen Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde destansı bir mücadeleyle kazandığı Kurtuluş Savaş’ının hemen ardından ilan edilen Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümü kutlamanın heyecanını, gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Cumhuriyet kolay ilen edilmemiştir. Ya İstiklal ya Ölüm diyerek yokluklar içinde cephelere koşan aziz milletimizin, yazdığı destanın adıdır cumhuriyet. Türkiye Cumhuriyeti 97 yıllık kazanımlarının yanında son yıllarda gösterdiği atılımlarla, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü olan 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemekte, yükselişini sürdürmektedir. Ülkemiz bu yükselişi sürdürürken yaşadığı 15 Temmuz hain darbe girişimi ve son dönemlerde hemen güneyimizde oynanan senaryolarla tarihinin en kritik süreçlerinden birini yaşamaktadır. Bu süreçte her zamankinden daha çok milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günlerin içerisinde olduğumuzu unutmadan, Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, fedakarlıkta bulunmak, gerektiğinde mücadele etmek, hepimizin müşterek vazifesi olduğunu belirtmek istiyorum . Bu duygu ve düşüncelerle Güroymak’lı hemşerilerimin milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını ve bu topraklar için gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum dedi.

Törene, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Emre Zeyrek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Barış Ulucanlı, İlçe Emniyet Müdür vekili Mehmet Gölükcü, Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi