Güroymak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı

GÜNCEL 29 Ekim 2019 12:49
Videoyu Aç Güroymak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı
A
a

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bitlis'in Güroymak ilçesinde kutlandı.

29 Ekim günü İlçe Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar makamında tebrikleri kabul etti. Güroymak Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Güroymak Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Kaymakam Sancaktutar; 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlanmaktadır. Bu sevinç ve coşkumuzun her yıl artarak devam edeceğine milletimizin inancı tamdır. Düşmanlarının baskısı, işgali altında kalmış, umutsuzluk içerisindeki milletimiz Büyük Önder Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak basması ve milli mücadeleyi başlatması ile birlikte yeniden özünü hatırlamış, inanç ve kararlılıkla kısa zaman içerisinde bağımsızlığına yeniden kavuşmuştur. Bu asil mücadele Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlandırılmıştır. Osmanlı Devletinin küllerinden doğan Cumhuriyet, Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim şeklidir dedi.

Öğrenciler tarafından şiir ve şarkıların okunması, sinevizyon gösterisi, oratoryo gösterilerinin sahnelenmesinin ardından kutlamalar kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Muhammet Furkan Sancaktutar tarafından ödüllerinin verilmesi, çekilen toplu resim ve tören geçişinin ardından program sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programına Kaymakam Muhammet Furkan Sancaktutar, Güroymak Belediye Başkanı Hikmet Taşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Resul Murat Kılıçarslan, İlçe Emniyet Müdürü Erbil Başar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, Siyasi Parti Başkanları, Kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmen, öğrenci ve halkın katılımıyla yapıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi